România are poftă de tzatziki înainte de Mondiale. Doar Gică Popescu şi Victor Piţurcă nu vor Grecia la baraj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii speră să aibă parte de cel mai accesibil adversar din urna capilor de serie. Totuşi, „Baciul“ avertizează că ni s-a mai îndeplinit o dată o astfel de dorinţă şi n-a fost deloc bine.

Au trecut 12 ani de când România a jucat un baraj de calificare pentru un turneu final de Cupa Mondială. Atunci, înaintea tragerii la sorţi, toată lumea a sperat că vom întâlni Slovenia. 

Ni s-a împlinit dorinţa, am picat cu cel mai slab adversar posibil la vremea respectivă, dar, ulterior, ne-am dat seama ce înseamnă zicala „ai grijă ce îţi doreşti, fiindcă s-ar putea chiar să ţi se întâmple!“. Slovenii au eliminat România după o „dublă“ halucinantă în care au dat un gol dintr-o centrare trimisă aproape în paralel cu linia porţii!

Gică Popescu n-a uitat de acel baraj de coşmar şi face parte acum din minoritatea care se teme şi de cel mai slab adversar posibil, adică Grecia. „În 2001, cu toţii ne-am dorit Slovenia şi am rămas acasă, deşi eram mari favoriţi la calificare. Acum, dintre toate adversarele posibile, doar într-o dublă cu grecii am avea şanse egale. În rest, vom fi outsideri. De aceea, trebuie să lăsăm capul jos şi să jucăm cu multă încredere şi ambiţie. Orice se poate întâmpla la baraj“, a declarat „Baciul“. 

Nici Victor Piţurcă nu e încântat de perspectiva unei confruntări cu trupa pregătită de portughezul Fernando Santos. „Chiar dacă toată lumea vrea Grecia, echipa lor e periculoasă şi experimentată. Portugalia, Grecia, Croaţia, Ucraina. Cam aşa ar fi clasamentul capilor de serie, de la cel mai puternic la cel mai slab“, a spus selecţionerul.

„Il Luce“: „Să nu picăm cu Ucraina“

Mircea Lucescu, cel mai bun cunoscător al fotbalului ucrainean din România, are o părere complet diferită faţă de Victor Piţurcă. Daca Piţi a lăsat de înţeles că echipa lui Mikhail Fomenko ar fi cea mai slabă din urna capilor de serie, în schimb, „Il Luce“ a avertizat că ucrainenii au progresat. 

„Ei au jucători care se bat pentru titlu şi care au o mentalitate excelentă. Ucraina de acum e altă echipă faţă de ce ştiu românii, fiindcă aici campionatul intern a devenit foarte puternic. Ucraina ar fi favorită dacă va fi adversara noastră. Şi cu Portugalia e greu, are fotbalişti care pot face diferenţa în orice moment. Croaţia e sub Ucraina în momentul de faţă, iar Grecia ar fi cel mai accesibil adversar“, a fost radiografia tehnicianului lui Şahtior Doneţk.

Mutu: „Grecia sau Ucraina“

Fostul căpitan al tricolorilor a evaluat şi el posibilele echipe pe care le-ar putea întâlni românii în play-off. „Grecia e de dorit, e singura formaţie accesibilă, restul sunt favorite“, a declarat Chivu. De aceeaşi părere a fost şi Mutu: „Dacă picăm cu Ucraina sau cu Grecia ne calificăm sigur! Aştept telefonul domnului Piţurcă! Dacă vrea să conteze pe mine la baraj vin cu primul avion! Cum să nu vin la naţională, mai ales când se joacă o calificare la Cupa Mondială?! Vreau să joc!“.

Portugalia e mult mai valoroasă şi mai bună decât România. Ar fi un adversar uşor pentru noi. Avem o naţională puternică, iar dacă dăm peste România, am fi siguri de calificarea la Mondiale. Ricardo Cadu în ziarul portughez „Record“  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite