România, fără perspective: Grecii au explicat de ce Răzvan Lucescu a refuzat şi el naţionala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Cu doar două calificări la turneele finale în ultimii 22 de ani, Euro 2008 şi Euro 2016, cu un lot modest şi cu un pachet salarial complet neatractiv, naţionala României se loveşte de refuzuri previzibile pe bandă.

Federaţia Română de Fotbal (FRF) caută un înlocuitor pentru Mirel Rădoi (40 de ani), însă, deocamdată, pare mai degrabă preocupată să dea nişte lovituri de imagine decât să negocieze cu candidaţi cu şanse reale de a accepta oferta.

Mai întâi, au fost discuţiile Burleanu - Hagi de duminică. Din care, într-adevăr, şeful FRF a ieşit învingător, deşi s-a lovit de refuzul fostului internaţional. Iar asta pentru că Burleanu le-a închis definitiv gura celor care au tot spus că e un duşman al Generaţiei de Aur şi că are ceva cu Hagi. 

Doar că, după această negociere, în care, foarte abil, a căutat altceva decât un viitor selecţioner, Burleanu a continuat să meargă în aceeaşi direcţie. Astfel, potrivit Playsport, preşedintele federaţiei s-a deplasat, la Salonic, însoţit de şeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichită. Şi, în mod bizar, imediat au apărut în presă, poze în stil paparazzi de la întâlnirea Burleanu - Stoichiţă - Răzvan Lucescu! În care ultimului i s-a oferit postul de selecţioner.

Dincolo de faptul că această întâlnire a contrazis chiar politica FRF, şi anume că viitorul selecţioner va fi un antrenor liber de contract, ea nici n-a produs vreun rezultat demn de luat în seamă. Pentru că, potrivit site-ului sport24.gr, citat de Eurosport, Răzvan Lucescu, aflat sub contract cu PAOK Salonic, locul 3 în Grecia, la 7 puncte de liderul Olympiakos, nici n-a intrat în detalii cu şefii FRF pentru o eventuală venire la naţională.

Ceea ce e normal, dacă ne gândim că, pe lângă faptul că e sub contract, Lucescu jr (52 de ani) ar fi trebuit să facă şi un mare sacrificiu financiar pentru a reveni la naţională. Concret, el câştigă 1,8 milioane de euro pe sezon la PAOK Salonic. La naţionala României, salariul ultimului selecţioner, Mirel Rădoi, a fost de 250.000 de euro pe an.

Ce au scris jurnaliştii greci?

*Răzvan Lucescu, care a ocupat deja postul de antrenor al României din aprilie 2009 până în iunie 2011, n-are nicio intenţie să părăsească PAOK, fiind complet concentrat pe activitatea de la club. De aceea, părţile nici n-au intrat în procesul de negociere, tehnicianul lui PAOK transmiţând că are un contract ferm cu formaţia din Salonic.

8 victorii, 5 remize şi 8 înfrângeri a adunat Răzvan Lucescu, în calitate de selecţioner al României, în perioada aprilie 2009 - iunie 2011.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite