România e între primele patru echipe ale lumii, dar Jocurile Olimpice sunt încă departe: cum arată calculele calificării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Succesul cu Danemarca a propulsat România în semifinalele Mondialului şi a influenţat traseul spre Jocurile Olimpice din 2016.

Indiferent de ce vor face tricolorele în următoarele două partide (semifinale şi finala / finala mică), România va găzdui unul din cele trei turnee preolimpice, drept ce le revine formaţiilor care se vor clasa pe locurile 2-4 la Campionatul Mondial. 

Dacă vor cuceri titlul mondial în Danemarca, atunci româncele vor scăpa de grija turneelor preolimpice şi vor obţine biletele pentru Rio de Janeiro. 

Totuşi, în eventualitatea în care nu vom câştiga Mondialul, va fi o diferenţă uriaşă între o clasare pe locul 2 şi una pe locurile 3-4. Vicecampioana mondială va avea un drum deschis spre JO 2016, în timp ce naţionalele care vor disputa finala mică a Mondialului vor avea o viaţă grea în calificările pentru Olimpiada de la Rio.

Cu cine va juca vicecampioana mondială?

*Ocupanta locului 2 în Africa: Tunisia

*Ocupanta locului 2 în Asia: Japonia

*Ocupanta locului 7 în lume: Muntenegru / Rusia / Franţa / Danemarca

Dintr-o astfel de grupă se vor califica primele două, iar cele mai mari şanse le vor avea vicecampioana mondială şi echipa care se va clasa pe 7 la CM, având în vedere că Tunisia şi Japonia sunt mult mai slabe.

Cu cine va juca locul 3 la CM?

*Ocupanta locului 6 în lume: Muntenegru / Rusia / Franţa / Danemarca

*Ocupanta locului 2 în America: Uruguay

*Ocupanta locului 3 în Europa: Suedia

Cu cine va juca locul 4 la CM?

*Ocupanta locului 5 în lume: Muntenegru / Rusia / Franţa / Danemarca

*Ocupanta locului 2 în Europa: Spania

*Ocupanta locului 3 în America: Mexic

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite