Roger Federer, într-un top select: Suma uriaşă pe care a strâns-o din tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elveţianul Roger Federer va intra în clubul select al sportivilor miliardari, până la finele acestui an, potrivit calculelor revistei Forbes.

Ajuns la 38 de ani, Roger Federer a adunat, de-a lungul carierei sale, nu mai puţin de 900 de milioane de dolari, atât pe terenul de tenis, cât şi în afara acestuia. Numai pe parcursul lui 2019 a încasat 93,4 milioane dolari, acesta fiind cel mai bogat sezon din cariera sa. 

Mai mult, suma va fi egalată sau chiar depăşită în 2020, dat fiind contractul agreat, în 2018, cu producătorul japonez de echipament sportiv Uniqlo, a cărui valoare este estimată la 30 milioane dolari pe an. Acestuia i se adaugă o serie de contracte de marketing semnate de elveţian, precum şi premiile pe care le va încasa la turneele din acest an. Graţie celor enumerate, veniturile totale ale lui Roger Federer vor depăşi un miliard de dolari, până la finele anului.

Nu mulţi sportivi au reuşit acest lucru, colegii săi de top fiind jucătorul de golf Tiger Woods (44 ani, a atins miliardul de dolari în 2009), baschetbalistul Michael Jordan (56 ani, devenit miliardar în 2015) şi boxerul Floyd Mayweather (42 ani, cu reuşite financiare deosebite în 2017).

În acelaşi context, tennis.com reaminteşte că fostul tenismen profesionist român Ion Ţiriac a atins statutul de miliardar la mulţi ani după retragere, graţie afacerilor sale din domeniul bancar şi alte investiţii. Un alt fost sportiv devenit miliardar este brazilianul Jorge Paulo Lemann, de altfel prieten al lui Roger Federer, care a jucat tenis profesionist, înainte de a deveni investitor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite