Toate calculele calificării naţionalei de tineret în semifinale! Cum am putea rata ajungerea între primele patru echipe din cauza coeficientului UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă vom câştiga sau vom termina la egaitate ultimul meci din grupă cu Franţa, echipa României va termina pe primul loc şi se va califica în semifinalele competiţiei.

Ce se întâmplă însă în situaţia nedorită în care România va pierde partida programată luni seara, de la ora 22.00? În cazul acestui scenariu vom termina sigur pe poziţia secundă în grupă, cu 6 puncte, şi vom avea nevoie să fim cel mai bun loc 2 din toate cele 3 grupe de la Euro ca să mergem mai departe.

În momentul de faţă, se ştie clasamentul final din Grupa A, unde, sâmbătă seara, Spania a umilit Polonia, scor 5-0, în timp ce Italia a învins Belgia cu 3-1. Spania şi-a asigurat calificarea de pe primul loc, în timp ce Italia a terminat pe locul 2 cu 6 puncte şi un golaveraj +3 (6 goluri marcate şi 3 primite). Astfel, România, care are în prezent +5 la golaveraj, îşi permite să piardă cu Franţa chiar şi la o diferenţă de 2 goluri, caz în care, trupa lui Mirel Rădoi ar avea tot +3, dar ar sta mult mai bine la următorul criteriu de departajare - golurile înscrise.

Cum poate influenţa grupa B calificarea tricolorilor

Sunt 3 variante

1. Germania nu pierde, Danemarca câştigă

Danemarca va termina pe locul 2. Va conta diferenţă la care câştigă danezii coroborată cu diferenţa la care am pierde noi cu Franţa (acum noi avem +5, danezii au 0)
 

În cazul în care România pierde meciul cu Franţa, 0-1, iar Danemarca va câştiga cu Serbia, 4-0, ambele echipe vor avea un golaveraj identic, 8-4. Următorul criteriu de departajare este cel al cartonaşelor galbene şi roşii primite, unde, în acest moment, românii şi danezii sunt la egalitate, ambele formatii acumulând 0 cartonaşe roşii şi 6 cartonaşe galbene. În cazul în care departajarea nu se poate face nici prin acest mod, diferenţa se va face in funcţie de coeficientul UEFA, acolo unde danezii sunt înaintea noastră.
 

2. Germania pierde, Danemarca nu bate
Este cel mai horror scenariu pentru noi pentru că Austria ar câştiga grupa şi Germania ar termina oe locul 2, iar nemţii au deocamdată cel mai bun golaveraj dintre echipele de pe poziţia secundă: Germania +7, România +5, Italia +3
 

3. Germania pierde, Danemarca câştigă 

Toate cele trei echipe, Danemarca, Germania şi Austria, vor avea 6 puncte, dar este nevoie de nişte rezultate cu totul ieşite din comun pentru ca România să piardă calificarea.

Clasament Grupa A

1. Spania  3 2 0 1 8-4 6 puncte

2. Italia     3 2 0 1 6-3 6 puncte

3. Polonia 3 2 0 1 4-7 6 puncte

4. Belgia   3 0 0 3 4-7 0 puncte

Clasament Grupa B

1. Germania.   2 2 0 0 9-2 6 puncte

2. Danemarca 2 1 0 1 4-4 3 puncte

3. Austria         2 1 0 1 3-3 3 puncte

4. Serbia          2 0 0 2 1-8 0 puncte

Germania - Austria şi Danemarca - Serbia se joacă duminică de la ora 22.00

Clasament Grupa C

1. România   2 2 0 0 8-3 6 punct

2. Franţa       2 2 0 0 3-1 6 puncte

3. Anglia        2 0 0 2 3-6 0 puncte

4. Croaţia.     2 0. 0 2 1-5 0 puncte

Calificarea în semifnale asigură şi participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Cum se face încrucişarea în semifinale
 

Dacă România termină grupa pe locul 2 va juca sigur cu Spania. În cazul în care România termină grupa pe prima poziţie sunt două variante

1. dacă se califică cel mai bun loc 2 din grupa B sau C, întâlnim locul 1 din Grupa B

2. dacă se califică cel mai bun loc 2 din grupa A, întâlnim locul 1 din Grupa A

Te-ar putea interesa şi:

Adrian Mutu îi aduce pe jucătorii lui Mirel Rădoi cu picioarele pe pământ: „La naţionala mare este alt ritm, altă presiune, altă personalitate”

Presa internaţională, la picioarele echipei lui Mirel Radoi. Laude la unison după victoria contra Angliei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite