Revine „aspiratorul de medalii“: Cătălina Ponor se va alătura lotului de gimnastică. Ce vârstă va avea la Olimpiada de la Rio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălina Ponor (centru) a colaborat foarte bine cu Mariana Bitang (dreapta) şi cu Octavian Bellu
Cătălina Ponor (centru) a colaborat foarte bine cu Mariana Bitang (dreapta) şi cu Octavian Bellu

Sportiva care a cucerit trei titluri olimpice în 2004 şi a mai luat două medalii la Olimpiada din 2012 intenţionează să-şi reia antrenamentele cu speranţa că va face parte din lotul olimpic la Rio de Janeiro.

În noiembrie 2012, la puţin timp după ce a cucerit un argint şi un bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, Cătălina Ponor şi-a anunţat retragerea din activitate. 

„Chiar mă retrag, deşi ştiu că îmi va fi tare dor de sala de gimnastică. A venit momentul să fac şi altceva în viaţă. Le las pe fetele care vin din urma să continue, ceea ce eu şi celelalte generaţii de aur ale gimnasticii româneşti am făcut la momentul nostru: performanţă la cel mai înalt nivel“, a spus dubla campioană olimpică, acum mai bine de doi ani.

Între timp însă, Ponor şi-a schimbat planurile şi s-a hotărât să se reapuce de gimnastică, mai ales că se apropie Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Această informaţie a fost anunţată de prosport.ro şi confirmată de preşedinte Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica.

Ce a spus?

„Cătălina şi-a exprimat dorinţa de a fi reintegrată în activitate. Suntem în curs de evaluare a modului în care ea poate să facă faţă pregătirii pentru Rio şi noi, cei din federaţie, dar şi colectivul tehnic. Am avut câteva discuţii cu ea, însă Cătălina a păstrat permanent legătura cu doamna Bitang. E o gimnastă matură, cu multă experienţă, nu cred că va avea probleme în a se adapta la Izvorani, unde s-a pregătit şi pentru Londra 2012“, a declarat Stoica.

Preşedintele FRG e de părere că revenirea Cătălinei va fi un factor motivant şi pentru celelalte componente ale lotului feminin.

„E o revenire importantă pentru gimnastica românească. Cătălina a fost şi continuă se fie un exemplu pentru gimnastele din România şi nu numai. Prezenţa ei în sală le va motiva şi mai mult pe cele mai mici şi astfel se va crea şi concurenţă. Să vedem însă dacă actualele componente ale lotului o vor lăsa să intre în echipă pentru că Ponor, la fel ca oricare altă gimnastă trebuie să se bată ca să obţină un loc în echipă“, a adăugat Adrian Stoica.

Va avea 29 de ani la Rio

Pe lângă cele cinci medalii olimpice cucerite în 2004 şi 2012, Cătălina Ponor mai are în palmares 24 de medalii în diferite competiţii europene şi mondiale.

Dacă va prinde lotul olimpic, ea va avea 29 de ani la JO 2016. În acest moment, echipa feminină a României e pregătită de cuplul Bellu – Bitang. Cei doi lucrează cu 16 sportive:

Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anda Butuc, Andreea Ciurusniuc, Andreea Iridon, Laura Jurca, Andreea Munteanu, Ioana Nicoară, Ana Maria Ocolişan, Asiana Peng, Ştefania Stănilă, Andra Stoica, Diana Teodoru, Paula Tudorache, Cristina Vrabie, Silvia Zarzu.

Conform prosport.ro, există posibilitatea ca şi Sandra Izbaşa să revină alături de lotul olimpic!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite