Rădoi, regele Arabiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rădoi a sărbătorit cu zăpadă artificială în timp ce fanii săi i-au scandat numele în tribune
Rădoi a sărbătorit cu zăpadă artificială în timp ce fanii săi i-au scandat numele în tribune

Mijlocaşul lui Al-Hilal a sărbătorit, joi seară, câştigarea titlului cu 50.000 de oameni în tribune. Mii de arabi au venit la stadionul „King Fahd“ îmbrăcaţi cu tricouri pe care erau imprimate numele şi chipul fostului căpitan al Stelei.

Ce ironie a sorţii! În timp ce România „fierbea" din cauza ultimului scandal cu Mutu în prima plan, iar ziarele din întreaga lume asociau numele ţării noastre cu un fotbalist dopat, cu trecut de drogat, la mii de kilometri depărtare, un alt jucător român era tratat ca un adevărat rege.

În Arabia Saudită, meciul Al-Hilal - Al-Ettifaq a însemnat o confruntare directă între Ion Marin, Cristi Dănălache şi Dorel Stoica de o parte, şi Mirel Rădoi de partea cealaltă.

Finalul a fost fericit doar pentru ultimul, echipa sa învingând cu 1-0. După meci, la Riad s-a declanşat o sărbătoare de zile mari pentru câştigarea titlului cu numărul 12 din istoria clubului.

Rădoi

Blackberry şi iPhone pentru fani

Formaţia pregătită de Eric Gerets devenise campioană din punct de vedere matematic încă de săptămâna trecută. Totuşi, având în vedere că atunci Al-Hilal a jucat în deplasare, federaţia saudită a decis ca fotbaliştii să-şi primească medaliile şi trofeul joi seară, la partida de pe teren propriu cu Al-Ettifaq.

Tocmai de aceea, 50.000 de suporteri ai alb-albaştrilor au luat cu asalt arena „King Fahd". Aceştia au fost încurajaţi şi de show-ul pregătit de organizatori.

De exemplu, firma „Mobily", sponsorul oficial al celor de la Al-Hilal, le-a dat tuturor spectatorilor fulare, tricouri, dar şi telefoane de ultimă generaţie precum „Blackberry" şi „iPhone"!

Mirel Radoi

Rădoi-mania pe stadion

Momentul culminant a fost cel în care Sultan Bin Fahd, preşedintele federaţiei saudite, i-a înmânat căpitanului Mohammed Al-Deaye trofeul.

În prealabil, toţi jucătorii îşi primiseră medaliile de campion. „Crainicul citea numele fiecărui fotbalist a cărui imagine apărea pe ecranul arenei. Când a venit rândul lui Rădoi, stadionul, pur şi simplu, a explodat. După Yasser Al-Qahtani, Mirel este cel mai iubit fotbalist de la Al-Hilal", ne-a povestit Bader Al-Qahtani, cel care a fost la meci şi care administrează site-ul suporterilor lui Al-Hilal. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite