Rădoi a plecat. Cine preia Naţională?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România
România

România nu a avut un parcurs bun în grupa de calificare pentru Cupa Mondială, drept urmare, Mirel Rădoi a părăsit selecţionata de seniori. Federaţia are deja lista din care să aleagă numele viitorului antrenor.

După ce România a învins Armenia cu 1-0, Mirel Rădoi a fost categoric: „Nu voi mai continua. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să îşi găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea”. Penultima lună a anului a venit şi Rădoi a părut că bate în retragere, că vrea să rămână, dar egalul cu Islanda, 0-0, nu l-a ajutat deloc, România ratând calificarea la baraj.

Un antrenor liber de contract

Chiar dacă există numeroşi tehnicieni cu experienţă care ar putea ajunge la Naţională, oficialii Federaţiei Române de Fotbal consideră că cel mai bine ar fi să se orienteze spre un antrenor liber de contract român care, pe lângă că poate semna fără probleme şi rapid o înţelegere, nici nu va cere un salariu aşa de mare încât să pună în dificultate bugetul instituţiei. Cum Gheorghe Hagi e prins puternic în proiectul Farul, Dan Petrescu încearcă să ia un nou titlu cu CFR, iar Cosmin Olăroiu şi-a găsit echipă în zona arabă, atunci decizia FRF pare îndreptăţită. Victor Piţurcă şi Ladislau Bölöni, foşti selecţioneri ai României, nu au echipe în acest moment, dar aducerea lor ar putea însemna o povară foarte mare pentru FRF, ultimul, după cum declara Giovani Becali, cerând ce-l puţin 25.000 de euro: „Vrea să vină la Naţională dar nu poate pe 15.000 de euro. E nevoie de mai mult şi mi-e greu să cred că se vor găsi bani”.

Când nu sunt bani, când unii nu vor să renunţe la contractele pe care le au, opţiunile sunt limitate şi cel mai la îndemână ar fi tehnicienii care au mai colaborat înainte cu FRF. „Noul selecţioner va fi român, va trebui să cunoască foarte bine jucătorii. Oricine prezintă premisele unei performanţe reprezintă o variantă”, a declarat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă. Costel Gâlcă a mai lucrat împreună cu oficialii de la Casa Fotbalului, fiind pentru doi ani, 2013 şi 2014, coordonatorul selecţionatei U17. Adrian Mutu a condus România U21, ajungând cu ea şi la Euro 2021. Un alt nume, care a devenit o opţiune serioasă pentru conducătorii FRF, este Edi Iordănescu, dat afară de la FCSB de Gigi Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite