Porumboiu l-a călcat în picioare pe Şovre: „Gest umilitor! O prostie imensă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu

Deşi are 48 de ani dintre care 29 petrecuţi în arbitraj, asistentul născut la Oradea s-a comportat precum un puşti, marţi seară, la finalul meciului Manchester City - Dortmund (2-1).

Brigada românească prezentă pe „Ettihad“ a reuşit „performanţa“ de a se face remarcată din motive nedorite. Iar dacă greşelile comise de centralul Ovidiu Haţegan se mai întâmplă, în schimb, imaginile cu Octavian Şovre, stând ca un copil lângă Erling Haaland, în aşteptarea autografului, reprezintă o premieră pentru acest nivel.

Probabil, de aceea, fostul mare arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, a fost necruţător cu asistentul din Oradea, într-o primă intervenţie la GSP Live. Ulterior însă, în dialog cu cei de la Pro X, Porumboiu şi-a mai schimbat puţin discursul, căutând să-l menajeze pe Sovre, care e criticat dur şi în presa internaţională, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Ce a spus Adrian Porumboiu la GSP Live?

*Dacă nu eşti sobru... E ca şi cum judecătorul, după ce se termină procesul, spune «Vino, maestre, că tu eşti o personalitate imensă şi dă-mi un autograf». E o prostie imensă! Nu faci treaba asta decât dacă eşti... 

*Cum să faci treaba asta? Eşti arbitru FIFA, mă! Cum să-i ceri autograf lui Haaland?! Indiferent pentru cine e. N-are nicio legătură cu ce ar trebui să facă un arbitru. Poţi să ceri după meci, la vestiar, într-o formă civilizată. Dar nu imediat după meci, când unii sunt prea bucuroşi şi unii nervoşi. Sunt gesturi umilitoare pentru un arbitru!

*Nu te-ai adus acolo ca bunic sau altceva. Eşti arbitru FIFA... Ai altă verticalitate! Te duci după meci, când lumea s-a liniştit. Dar nu ceri autograf imediat... Un arbitru trebuie să aibă prestanţă.

Ce a spus Adrian Porumboiu la Pro X?

*Se încadrează în anumite limite, nu sunt atât de vehement pentru că s-a întâmplat pe culoarele dinspre vestiare. Eu n-aş fi făcut aşa ceva. Dacă era pe teren, era urât, era jignitor. Acolo, înăuntru, nu e nicio problemă. Să te duci să ceri, e umilitor, dar dacă e permis să iei un tricou sau un autograf, nu e nicio problemă

*Reacţia mea a fost virulentă, crezând că e pe teren (n.r. - Explicând ce a spus la GSP Live). Acolo (n.r. - în tunelul care duce spre vestiar) e o umilinţă, dar mai mascată. 

*Nu sunt de acord, dar dacă jucătorul nu i-a dat peste nas... Pentru el nu e cea mai bună postură, dar acum nu mai sunt aşa vehement, cum eram dacă s-ar fi întâmplat pe teren. Am crezut că l-a oprit pe teren. Dar am văzut imaginea, că s-a întâmplat pe culoar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite