Popovici uimeşte lumea sportului: Cum a fost descris puştiul român de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Popovici

Nu degeaba americanii au pus ochii pe David Popovici (17 ani), după Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul legitimat la clubul Dinamo e un adevărat fenomen în bazin. Iar rezultatele sale de ieri, la Mondialele de la Budapesta, confirmă, încă o dată, acest lucru.

David Popovici se pregăteşte pentru finala probei de 200 de metri liber, programată pentru diseară, de la ora 19.02. Având în vedere modul în care a obţinut calificarea, după rezultatele de ieri, puştiul de 17 ani e mare favorit la câştigarea medaliei de aur.

Adevărul a explicat aici ce ar însemna un titlu mondial cucerit de David, la Budapesta. Vorbim despre un rezultat care l-ar propulsa pe Popovici în istoria înotului românesc. 

Entuziasmul din jurul lui David nu se rezumă la relatările din presa românească. Potrivit Eurosport, specialiştii de la swimmingworldmagazine.com sunt şi ei încântaţi de ce arată Popovici la o vârstă fragedă.

„Nu e niciun dubiu cine e înotătorul de bătut în finala de 200 de metri liber, dacă vrei să câştigi titlul mondial. Adolescentul român, David Popovici, le-a aruncat mănuşa tuturor celorlalţi <<rechini>> din bazin cu timpul setat în semifinale. După ce a pierdut de puţin podiumul olimpic anul trecut, venind doar pe 4 la Tokyo în această probă, Popovici s-a calificat lejer în finala mondială, cu cel mai bun timp. A setat, totodată, un nou record mondial de juniori, cu timpul său, 1:44:40. La 17 ani, Popovici e unul dintre cele mai mari staruri în devenire pe care nataţia le-a avut în istoria recentă“, a scris sursa citată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite