Poate promova Steaua în prima ligă? S-a lămurit situaţia clubului Armatei. Ce trebuie să facă de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Bumbescu
Adrian Bumbescu

CSA Steaua tocmai a obţinut dreptul de a juca în liga secundă, după câştigarea barajului cu Afumaţi. Sărbătoarea promovării a fost umbrită însă după un anunţ făcut de Adrian Bumbescu, fostul fundaş al roş-albaştrilor.

Bumbescu, actualmente şeful Centrului de Copii şi Juniori al clubului militar, a explicat că echipa de fotbal va fi nevoită să stea minimum doi ani în „B“ pentru că nu va avea dreptul de a promova, încă din primul sezon!

Bumbescu, după cum „Adevărul“ a scris aici, s-a referit la faptul că CSA Steaua, fiind clubul Armatei, e o societate de drept public. Pentru a putea evolua în primul eşalon, CSA Steaua trebuie să-şi cedeze activitatea către o societate de de drept privat, înaintea noului sezon în „B“. Startul stagiunii în eşalonul secund e programat pentru data de 31 iulie, aşa că, începând de astăzi, CSA Steaua are la dispoziţie fix două luni pentru a deveni o societate privată. Acest pas implică, bineînţeles, şi găsirea unui finanţator!

Statutul Federaţiei Române de Fotbal (FRF), modificat în 2019, confirmă că CSA Steaua poate promova în Liga I, dacă va obţine acest drept şi pe linie sportivă, în cazul în care va face schimbarea necesară din punct de vedere administrativ: „Se permite promovarea în Liga 1 a cluburilor de drept public, după ce acestea îşi vor cesiona activitatea către un club de drept privat cu cel puţin un sezon competiţional anterior obţinerii dreptului de promovare“.

Există şi un precedent concret, în acest sens, după cum a amintit Digi Sport. În 2019, FC Argeş, aflată într-o situaţie similară cu CSA Steaua de acum, şi-a cedat activitatea unei societăţi private înainte de startul sezonului în liga secundă şi, ulterior, la finalul campionatului 2019-2020, a ajuns în Liga I.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite