David Popovici face valuri în presa internaţională! Străinii sunt şocaţi de performanţele noii vedete a nataţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
david popovici. foto profimedia

O puşti de doar 16 ani uimeşte specialiştii din nataţie. La Campionatul European de juniori de la Roma, tânărul înotător român a câştigat deja 3 medalii, dintre care 2 de aur, şi a corectat recordurile mondiale în probele de 100 şi 200 metri liber.

David Popovici este de neoprit la competiţia din capitala Italiei. Sâmbătă seara, în proba de 200 de metri liber de la la CE de juniori, adolescentul român şi-a trecut în cont o nouă medalie de aur, după cea obţinută la 100 m liber şi după argintul de la ştafeta de 4x100 m liber. Duminică seara, în juurl orei 20.30, românul îşi poate îmbunătăţi palmaresul, el urmând să concureze şi în finala de la 50m liber, unde se calificase cu cel mai bun timp din semifinale.

De asemenea, medaliile au venit pe fondul unor timpi excepţionali, românul stabilind recorduri mondiale la juniori atât în proba de 200 metri liber, 1:45.26, cât şi în cea de 100 de metri liber, unde a corectat de două ori cea mai bună performanţă din istorie, ultima oară oprind cronometrul la 47.30. Acestă performanţă nu doar că reprezintă un record mondial la juniori, dar este şi cel mai bun timp al anului inclusiv în cursele de seniori.

Presa străină nu a rămas impasibilă la realizările românului şi a comentat pe larg performanţele acestuia. „Un puşti este cel mai bun din lume la proba regină! Este al 10-lea timp din istorie şi va ajunge la Tokyo peste 16 zile din postura de lider în acest sezon! Născut pe 15 septembrie 2004, David Popovici este în acest moment mai rapid decât campionul olimpic, Kyle Chalmers, şi campionul mondial, Caeleb Dressel”, au scris italienii de la Gazzettta dello Sport, citaţi de digi24.ro.

Şi coditianul spaniol AS a publicat un material despre noua vedetă a nataţiei mondiale. „Caeleb Dressel trebuia să fie vedeta de la Jocurile Olimpice de la Tokyo , cu 8 medalii la Mondialele din 2017 şi 2019. Dar ceea ce s-a întâmplat acum la Europenele de juniori îi poate da frisoane, iar supremaţia lui va fi pusă la îndoială. Asta deoarece lumea acestui sport a rămas uluită de românul David Popovici care a stabilit cea mai bună performanţă a sezonului, al 10-lea timp din istorie şi al 5-lea cu echipamentul nou din material textil. Recordul mondial este deţinut de brazilianul César Cielo, dar în costum de poliuretan. Doar Dressel s-a apropiat de el, însă acum Popovici este mult mai rapid. O stea s-a născut la Foro Italico şi ar putea cuceri prima sa medalie olimpică la doar 16 ani”, au scris şi cei de la AS.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite