Cifrele lui Mourinho, după ultimul meci la Real, 4-2 cu Osasuna. Fanii "albilor", împărţiţi. Unii l-au aplaudat, alţii l-au contestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În avanpremiera ultimei etape a sezonului în Spania, Real Madrid şi Osasuna s-au întâlnit într-un meci care a contat mai mult pentru statisticieni. Ultima partidă a lui Jose Mourinho pe banca Realului s-a încheiat cu o victorie, dar despărţirea lui Mourinho de gruparea "blanco" a fost una destul de rece.

Înainte de meci, Mourinho le-a spus "adio" fanilor Realului, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului. A păşit ultimul pe gazon, după cele două echipe, şi pentru ultima oară. Apoi s-a aşezat pe bancă şi a privit în linişte un meci de vacanţă. L-a lăsat iarăşi pe Casillas în afara lotului şi a trimis în teren o echipă după "faţa şi asemănarea lui".

Real Madrid: Jesus Collado - Arbeloa, Albiol, Carvalho, Essien - Modric - Di Maria, Ozil, Callejon - Benzema, Higuain

Osasuna: Asier Riesgo - Oier, Ruben, Unai Garcia, Nano - Timor, Armenteros, Silva - Roberto Torres, Joseba Llorente, Cejudo  

Cu Higuain şi Carvalho titulari, primul aproape transferat de Juventus, al doilea deja semnat de Monaco, sau Essien, pe care-l va regăsi probabil la Chelsea. Cu doar patru-cinci titulari din echipa de start clasică, dar şi în faţa unei grupări deja în vacanţă, cu opt schimbări faţă de ultimul meci de campionat, Realul a apăsat pe acceleraţie doar cât a fost nevoie. La finalul unei reprize în care oaspeţii au dominat, la ocazii şi teritorial, albii au punctat chiar prin Higuain (35) şi Essien (38).

Adormită în partea secundă, Realul a fost egalată după reuşitele lui Torres (52) şi Cejudo (63), dar a revenit şi a încheiat partida cu două goluri în avantaj, după reuşitele lui Bnezema (69) şi Carvalho (87). S-a încheiat 4-2 pentru Real, în cel de-al 178-lea meci (şi ultimul) al lui Mourinho pe banca albilor". 

Portughezul a lăsat în urmă un Santiago Bernabeu divizat. Cea mai mare parte a fanilor albilor l-a contestat pe Mourinho, aplaudat doar de "Ultras Sur", galeria echipei. De altfel, după meci, Mourinho i-a aplaudat preţ de câteva secunde doar pe aceştia.  

Este finalul unui mandat care a durat 995 de zile, pe care recent Mourinho l-a caracterizat drept "cel mai slab din cariera mea", tradus în trei trofee: un campionat, o Cupă, o Supercupă a Spaniei.  

Mourinho la Real Madrid 

995 de zile pe banca tehnică 

178 de partide, 128 de victorii, 28 de egaluri, 22 de înfrângeri (76% procentajul victoriilor)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite