Osaka – Kvitova, o finală pentru istorie: Tot ce trebuie să ştii despre marele meci de sâmbătă, la Melbourne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osaka - Kvitova. FOTO: GettyImages
Osaka - Kvitova. FOTO: GettyImages

Semifinalele de la Australian Open la feminin au adus calificarea jucătoarelor mai bine clasate în ultimul act. Kvitova (6 WTA) a trecut, lejer, de Collins (35 WTA), scor 7-6, 6-0, în timp ce Osaka (4 WTA) a trecut cu ceva emoţii de Pliskova (8 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4.

Finala Kvitova – Osaka e programată pentru sâmbătă (ora 10.30, Eurosport) şi, indiferent de cine va câştiga, începând de luni, locul 1 WTA va fi ocupat de o jucătoare care nu s-a mai aflat pe această poziţie. Ea va deveni a 26-a sportivă ajunsă pe primul loc mondial de la introducerea top-ului la 3 noiembrie 1975. Până acum, cea mai bună clasare pentru Kvitova a fost locul 2, iar Osaka n-a ajuns mai sus de 4.

Japoneza de 21 de ani a bifat deja o performanţă istorică prin calificarea în finala de la Australian Open, fiind prima jucătoare din ţara sa care izbuteşte aşa ceva în era Open. Iar dacă va şi ridica trofeul deasupra capului după confruntarea de sâmbătă cu Kvitova, Osaka va mai realiza o performanţă remarcabilă. Japoneza poate deveni prima jucătoare din ultimii 18 ani care câştigă primele două trofee de Grand Slam din carieră în turnee consecutive. Ultima sportivă care a reuşit asa ceva a fost Jennifer Capriati, care a triumfat, în 2001, la Australian Open şi la French Open. Osaka are acum şansa de a realiza „dubla“ US Open – Australian Open.

Osaka şi Kvitova nu s-au întâlnit până acum în circuitul feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite