Organizare în stil românesc: finala Cupei Ligii se va juca în faţa unor tribune goale. Ce decizie a luat conducerea LPF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ligii

Având în vedere numărul tot mai mic al spectatorilor prezenţi la meciurile din Capitală, până şi echipa naţională a jucat ultima partidă, în provincie, la Ploieşti. Cu toate acestea, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) tocmai a anunţat o hotărâre care sfidează logică.

Cupa Ligii e o competiţie fără aproape nicio miză în fotbalul românesc, reînfiinţată în acest sezon, după 14 ani în care nu s-a mai desfăşurat.

Prima partidă s-a disputat la 14 iulie 2014, iar finala, în care se vor întâlni Steaua şi Pandurii, e programată pentru 20 mai 2015. Învingătoarea va încasa 100.000 de euro, iar finalista 70.000. Aceste sume se vor adăuga la cele 95.000 de euro, încasate până acum de cele două grupări.

Iniţial, ultimul act ar fi trebuit să se joace pe arena „Marin Anastasovici“ din Giurgiu, însă LPF tocmai a schimbat stadionul.

„Mai presus de toate, şi LPF şi Adeplast au pus şi pun pe primul plan parteneriatul cu iubitorii de fotbal din ţara noastră. Tocmai de aceea, venind în întâmpinarea numeroaselor semnale primite din partea fanilor, atât LPF , cât si Adeplast au decis ca finala competiţiei, progamată în ziua de miercuri, 20 mai, să se desfăşoare pe Arena Naţională, principala scenă de desfăşurare a fotbalului romănesc. Suporterii, prin semnalele pe care ni le-au transmis, au înţeles că o finală pe Arena Naţională este încununarea deplină a competiţiei, iar competiţia pe care o organizăm împreună cu partenerul nostru Adeplast îşi va desfăşura, pe cale de consecinţă , ultimul act pe cel mai mare stadion al tării“, e un fragment din comunicatul publicat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Chiar dacă susţine că a mutat finala Cupei Ligii pe „Arena Naţională“ la insistenţele fanilor, această decizie sfidează logica. 

E de aşteptat ca meciul Steaua – Pandurii (miercuri, 20 mai, ora 20.00, Pro TV) să se joace în faţa unor tribune goale, fiind aproape imposibil ca o astfel de confruntare să umple un stadion de peste 55.000 de locuri! Prin comparaţie, arena „Marin Anastasovici“ din Giurgiu are 8.500 de locuri, o capacitate potrivită pentru o partidă fără miză.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite