Novak Djokovici, după ce i-a egalat pe Federer şi Nadal la numărul de grand slamuri câştigate: Niciunul dintre noi nu se va opri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Novak Djokovici, a câştigat, duminică, pentru a treia oară consecutiv turneul de grand slam de la Wimbledon FOTO: Twitter ATP Tour
Novak Djokovici, a câştigat, duminică, pentru a treia oară consecutiv turneul de grand slam de la Wimbledon FOTO: Twitter ATP Tour

Novak Djokovici a declarat, duminică, după ce a câştigat turneul de la Wimbledon, că acest trofeu reprezintă o onoare imensă şi un privilegiu şi că Rafael Nadal şi Roger Federer, pe care i-a egalat la numărul de grand slamuri câştigate, sunt motivul pentru care el a ajuns unde a ajuns.

“A fost mai mult decât o luptă. Felicitări lui Matteo pentru că a făcut un turneu foarte bun şi astăzi am avut cu el un meci foarte dificil. Nu este cel mai bun sentiment să pierzi finala, dar este doar începutul pentru el. Câştigarea Wimbledonului a fost mereu un vis important pentru mine când eram copil şi trebuie să îmi amintesc cât de special este acest moment. Este o onoare imensă şi un privilegiu. Când aveam şapte ani, făceam un trofeu improvizat din ce găseam prin camera mea, astfel că să vin aici pentru asta este extraordinar”, a spus Djokovici. 

Întrebat cum se simte după ce i-a egalat pe Rafael Nadal şi Roger Federer la numărul de grand slamuri câştigate (20), el a răspuns: “Înseamnă că niciunul dintre noi nu se va opri. Vreau să le aduc un omagiu lui Rafa şi Roger, sunt legende ale sportului nostru şi cei mai importanţi doi jucători pe care i-am înfruntat vreodată. Ei sunt motivul pentru care eu sunt acum unde sunt. Mi-au arătat ce trebuie să fac pentru a fi mai puternic fizic, tactic şi psihic”. 

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a câştigat, duminică, pentru a treia oară consecutiv turneul de grand slam de la Wimbledon. Djokovici l-a învins în finală pe italianul Matteo Berrettini, locul 9 mondial şi favorit 7, scor 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3, în trei ore şi 23 de minute. 

Djokovici, pentru care a fost a şaptea finală la Wimbledon, a mai câştigat trofeul de cinci ori, în 2011, 2014, 2015, 2018 şi 2019. 

Sârbul a obţinut al 20-lea trofeu de grand slam. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite