Novak Djokovici a câştigat US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul mondial Novak Djokovici şi-a adjudecat ultimul mare turneu de tenis al anului, după ce l-a învins pe Roger Federer în finala de la US Open, în 4 seturi, scor 6-4, 5-7, 6-4, 6-4, după 3 ore şi 20 de minute.

Meciul a început cu trei ore întârziere faţă de ora de începere programată, din cauza ploii. Însă aşteptarea a meritat pentru spectatorii de pe stadionul Artur Ashe: liderul ATP şi legendarul tenismen elveţian au oferit un meci spectaculos, derulat pe parcursul a trei ore.

Sârbul a avut de înfruntat nu doar un adversar cu 17 turnee de Grand Slam în palmares, în persoana lui Federer, ci şi tribunele ce l-au susţinut în mare pe elveţian, şi o accidentare minoră suferită în urma unei alunecări în al patrulea game al meciului. În cele din urmă, „Nole” a reuşit să câştige al treilea turneu de Grand Slam din acest sezon, după victoriile de la Australian Open şi Wimbledon. Djokovici a disputat şi finala de la Roland Garros în acest an, pierdută în faţa elveţianului Stanislas Wawrinka.

De partea cealaltă, Federer a ratat şansa câştigării primului său turneu de Grand Slam din ultimii trei ani, ultimul triumf fiind înregistrat la Wimbledon în 2012. Totodată, partida a reprezentat a treia înfrângere consecutivă a elveţianului în vârstă de 34 ani în faţa lui Djokovici în finale de Grand Slam, după ce ulterior pierduse finalele de la Wimbledon din 2014 şi 2015 în faţa sârbului.

FOTO AP 

image

Pentru victoria de la US Open, Novak Djokovici, în vârstă de 28 de ani, va primi un premiu în valoare de 3,3 milioane de dolari. Sârbul mai are în palmares opt titluri de Grand Slam, cinci la Australian Open şi trei la Wimbledon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite