Neymar devine cel mai tânăr căpitan din istoria naţionalei de fotbal a Braziliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcursul dezastruos pe care naţionala Braziliei l-a avut la Campionatul Mondial din această vară a determinat schimbări mari la "Selecao".

Selecţionerul Felipe Scolari a fost demis, iar în locul acestuia a fost numit Carlos Dunga, aflat la al doilea mandat la naţională, după cel din 2006-2010. Dunga a remaniat din temelii lotul Braziliei, renunţînd la 13 jucători care au fost în lotul echipei la Cupa Mondială, între care Dani Alves, Julio Cesar, Thiago Silva, Dante, maxwell, Paulinho sau Jo. În locul lor, pentru amicalele împotriva Columbiei (5 septembrie) şi  Ecuadorului (9 septembrie), Dunga a chemat fotbalişti noi sau i-a readus pe alţii la lot. O schimbare importantă este şi cea a jucătorului care va purta banderola de căpitan al echipei. 

Acesta va fi Neymar, care la 22 de ani, devine cel mai tânăr căpitan din istoria naţionalei Braziliei. Dunga a explicat că în ciuda vârstei, Neymar are toate abilităţile să conducă din teren Brazilia: “A răspuns foarte bine la această decizie. Este un jucător căruia îi plac provocările şi-i place să câştige. Este un jucător de o foarte mare calitate, în ciuda vârstei este foarte experimentat. Iar căpitanul este cel care stabileşte standardele pentru ceilalţi.” 

Neymar are cifre fabuloase la naţională, marcând 35 de goluri în 54 de meciuri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite