Naţionala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Olimpiada de la Tokyo 2020!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi sportivii visează la Jocurile Olimpice, iar pentru naţionala de Mountain Bike a României visul a devenit realitate.

Trei ciclişti au punctat în calificările pentru competiţia supremă, care va avea loc vara viitoare în Japonia: 

Ede Molnar de la Dinamo-BikeXpert-Superbet, Vlad Dascălu de la Brujula Bike Racing Team şi Lucian Logigan de la Scott Faresin Team. 

Lupta a fost grea, dar lovitura de graţie a dat-o Vlad Dascălu, acum legitimat în Spania şi el plecat tot de la Dinamo-BikeXpert. Acesta a cucerit zilele trecute Mont Saint Anne, în Canada, titlul mondial la Mountain Bike sub 23 de ani şi a consfinţit calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Tokio, după ce, în luna Iulie, a câştigat şi titlul european (în Cehia la Brno). Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea a obţinut locul 37 la JO de la Atena.

Vlad Dascălu şi-a început participarea în competiţiile majore în 2017 când a câştigat de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială alături de Dinamo-BikeXpert şi cu susţinerea Superbet care l-a propulsat mai departe. 

O altă veste bună legată de Vlad a venit pe 8 Septembrie, de peste ocean, el câştigând şi Cupa Mondială 2019 pe lângă cele două titluri de mai sus!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite