Naţionala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Olimpiada de la Tokyo 2020!

Naţionala de Mountain Bike a dus ciclismul românesc la Olimpiada de la Tokyo 2020!

Toţi sportivii visează la Jocurile Olimpice, iar pentru naţionala de Mountain Bike a României visul a devenit realitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei ciclişti au punctat în calificările pentru competiţia supremă, care va avea loc vara viitoare în Japonia: 

Ede Molnar de la Dinamo-BikeXpert-Superbet, Vlad Dascălu de la Brujula Bike Racing Team şi Lucian Logigan de la Scott Faresin Team. 

Lupta a fost grea, dar lovitura de graţie a dat-o Vlad Dascălu, acum legitimat în Spania şi el plecat tot de la Dinamo-BikeXpert. Acesta a cucerit zilele trecute Mont Saint Anne, în Canada, titlul mondial la Mountain Bike sub 23 de ani şi a consfinţit calificarea echipei naţionale la Jocurile Olimpice de la Tokio, după ce, în luna Iulie, a câştigat şi titlul european (în Cehia la Brno). Singura participare olimpică a unui ciclist român la această ramură datează din 2004, când Ovidiu Tudor Oprea a obţinut locul 37 la JO de la Atena.

Vlad Dascălu şi-a început participarea în competiţiile majore în 2017 când a câştigat de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială alături de Dinamo-BikeXpert şi cu susţinerea Superbet care l-a propulsat mai departe. 
O altă veste bună legată de Vlad a venit pe 8 Septembrie, de peste ocean, el câştigând şi Cupa Mondială 2019 pe lângă cele două titluri de mai sus!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: