Motoare mai ecologice pentru Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferrari
Ferrari

Monoposturile de Formula 1 vor fi echipate, începând din 2013, cu noi motoare de 1,6 litri turbo şi patru cilindri, semn al angajamentului Federaţiei Internaţionale de Automobilism faţă de "dezvoltarea durabilă şi respectarea nevoilor constructorilor"

Actualele motoare utilizate în Marele Circ sunt V8 cu o capacitate de 2,4 litri, acestea înlocuind vechile V10 şi V12, adevărate "devoratoare" de carburant.

Noua schimbare a fost decisă în cadrul unei reuniuni a Consiliului Mondial al automobilului, care a avut loc la Monte Carlo. FIA a precizat că noile motoare vor permite reducerea cu 35 la sută a consumului de carburant şi vor fi dotate, de asemenea, cu un sistem de recuperare a energiei, care le va permite să se ridice la acelaşi nivel de randament ca şi cele actuale.

Fiecare pilot va putea utiliza cinci motoare în 2013, faţă de opt pentru cele 19 Mari Premii din acest sezon, cu o penalizare de 10 locuri pe grila de start în cazul utilizării unui al nouălea motor. Începând din 2014, regulamentul va fi şi mai drastic, nefiind permise decât patru motoare pe parcursul unui sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite