Moment de răscruce pentru handbalul feminin din România: Neagu şi colegele ei revin, sâmbătă, pe teren

Moment de răscruce pentru handbalul feminin din România: Neagu şi colegele ei revin, sâmbătă, pe teren

Cristina Neagu, vedeta României

Naţionala poate obţine biletele pentru Campionatul Mondial din 2021, programat în decembrie, în Spania. De-a lungul istoriei, tricolorele n-au lipsit niciodată de la un astfel de turneu final.

Ştiri pe aceeaşi temă

România a fost prezentă la toate ediţiile Campionatului Mondial de handbal, iar selecţionerul Adi Vasile şi fetele sale nu vor să strice istoria. Pentru asta, tricolorele trebuie să treacă de Macedonia de Nord, prima confruntare fiind mâine, în sala Dinamo (de la ora 18.00, în direct la TVR1), iar returul, în deplasare, pe 21 aprilie.
 
„Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai uşor de îndurat şi avem nevoie de o răsplată. Avem şansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect si seriozitate, şi avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem. Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl priveşte ca având o favorită certă, iar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte“, a explicat Adi Vasile, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României.
 
„Plecăm ca favorite, dar trebuie să demonstrăm asta. Echipele puternice te fac şi pe tine să joci un handbal de calitate, dar atunci când joci cu un adversar mai slab, rişti să intri în jocul lui şi asta te poate costa. Vor fi 120 minute foarte importante, pe care trebuie să le abordăm ca şi cum am juca cu o echipă de top“, a afirmat Eliza Buceschi, componentă a naţionalei de handbal a României.
 
Încă se gândesc la turneul preolimpic
 
Naţionala a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar ratarea acestui obiectiv încă îşi pune amprenta asupra moralului fetelor.
 
„Am traversat o perioadă grea după ratarea calificării la JO, a fost o experienţă neplăcută, dar am învăţat foarte multe. Trebuie să ne ridicăm psihic şi să ne gândim doar la victoria cu Macedonia“, a spus portarul Yuliya Dumanska.
 
„Suntem cu moralul afectat după turneul preolimpic şi nu vom putea trece atât de uşor peste acest insucces, dar este şansa noastră să demonstrăm că putem să facem mai mult şi că merităm mai mult“, a declarat Eliza Buceschi.
E o mare suferinţă faptul că nu ne-am calificat la JO, există o rană deschisă în noi... am fost tare aproape de a ne califica, dar avem de muncă mult pentru acel puţin care ne-a lipsit să ajungem la Tokyo. După turneu preolimpic putem lua multe plusuri şi am înţeles cât de mult contează acel 5% care ne-a lipsit să mergem la JO.
 
Adi Vasile selecţioner România

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările