Mircea Sandu pleacă mai devreme de la şefia FRF. Alegerile pentru un nou preşedinte au fost devansate. Reacţia lui Gică Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei doi candidaţi înscrişi în cursa pentru preşedinţia FRF, Gică Popescu sau Răzvan Burleanu, va deveni şef al federaţiei mai devreme decât era prevăzut iniţial.

UPDATE Imediat după ce a aflat că Mircea Sandu a devansat alegerile, Gică Popescu s-a arătat încântat de această decizie. "Este important şi normal acum ca alegerile să aibă loc înainte de tragerea preliminariilor pentru Campionatele Europene. Acestea vor avea loc în februarie, iar eu sunt de acord cu decizia federaţiei. Nu văd de ce ar fi trebuit să aşteptăm până în vară", a spus Popescu la Digi Sport.


Deşi Mircea Sandu a anunţat în urmă cu ceva timp că alegerile pentru un nou şef la FRF vor avea loc în vara anului 2014, mai precis în luna iunie, ratarea calificării României la Cupa Mondială i-a schimbat planurile "Naşului". Acesta nu mai vrea să rămână în funcţie, după eşecul naţionalei şi vrea să organizeze alegeri la început de 2014, atunci când, în mod normal, îi expiră mandatul. Dacă România s-ar fi calificat la turneul final din Brazilia, Sandu ar fi fost şeful delegaţiei tricolore în America de Sud, motiv pentru care ar fi fost tentat să ceară o prelungire a mandatului.

Astfel, scrutinul va fi organizat până pe 25 ianuarie, dată la care Sandu va preda mandatul succesorului său, anunţă digisport.ro. Până în acest moment, doar doi candidaţi au anunţat oficial că se înscriu în cursă, Gică Popescu pe de-o parte, susţinut de foşti componenţi ai "Generaţiei de Aur" şi Răzvan Burleanu, pe de altă parte, preşedinte al Federaţiei de Minifotbal din România şi totodată preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal.

CITIŢI ŞI:

Variantă surpriză de înlocuire a lui Piţurcă la naţională: un antrenor din Liga 1 e pregătit să devină selecţioner

Gică Popescu are un contracandidat la funcţie de preşedinte al FRF. Luni îşi anunţă programul de guvernanţă

Plecarea lui Victor Piţurcă prinde contur: „Dacă vine Gică Popescu la FRF, atunci selecţionerul va fi schimbat“. Din ce categorie va fi ales noul antrenor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite