Miracolul Mirandes!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa din liga a treia a ajuns în semifinalele Cupei Spaniei după ce a eliminat-o pe Espanyol Barcelona. Mirandes are şanse să joace chiar finala

Mirandes, o echipă din liga a treia, este marea supriză a Cupei Spaniei! Formaţia pregătită de necunoscutul Carlos Pouso s-a calificat în semifinalele competiţiei, după ce a eliminat-o pe Espanyol. Învinşi în tur cu scorul de 3-2, jucătorii din a treia ligă, care au eliminat pe Villarreal în 16-imi şi Racing Santander în optimi, au câştigat cu 2-1 pe teren propriu, golul calificării fiind marcat de Caneda în prelungirile meciului.

Mirandes este abia a doua formaţie din Segunda B care reuşeşte să ajungă în semifinalele Cupei Spaniei, după Figueres în 2002. Performanţa i-a impresionat şi pe fotbaliştii de la Real Madrid şi Barcelona. „Fotbalul este incredibil. Este un fenomen care nu poate fi explicat. Îi invidiez pentru ceea ce trăiesc în aceste momente", a scris Iker Casillas pe Facebook, înaintea marelui El Clasico de aseară.

La rândul său, Cesc Fabregas a scris pe Twitter că „am rămas fără cuvinte. Spectaculos, acesta este fotbalul". În semifinale, Mirandes va juca cu învingătoarea dintre Bilbao şi Mallorca. În tur, Bilbao a câştigat scor 2-0, iar returul a avut loc aseară, după închiderea ediţiei.

Căpitanul echipei lucrează la bancă

Căpitanul micuţei echipe din liga a treia este Pablo Infante (31 de ani). El este golgheterul Cupei Spaniei, cu şapte reuşite, şi practică fotbalul de plăcere. Motivul? Este lucrător bancar şi se trezeşte în fiecare zi la ora 7 pentru a ajunge la locul de muncă, aflat la 50 de kilometri de casa sa. Mai mult, conduce o maşină care are deja 150.000 de kilometri la bord. Licenţiat în Administrarea Afacerilor, el a refuzat oferte de la echipe din prima divizie pentru că a dorit să-şi păstreze locul de muncă. „În viaţă trebuie să fii fericit, iar eu sunt fericit la banca la care lucrez", a afirmat Infante în faţa camerelor de luat vederi. 

„Veterani" şi amatori

- Mirandes este pe primul loc în Segunda B, grupa 2, iar în 21 de etape a înregistrat 13 victorii, şapte egaluri şi un singur eşec.
- Jucătorii sunt în mare parte amatori sau la final de carieră, iar nouă dintre aceştia au peste 30 de ani.
- Pentru acest sezon, echipa şi-a stabilit un buget de 1,2 milioane de euro.
- Evoluează pe un stadion de 6.000 de locuri (Anduva), iar la începutul sezonului clubul a vândut 3.500 de abonamente. Arena a fost plină la meciul cu Espanyol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite