Miracolul din Madrid!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Atletico le-a produs fanilor o bucurie enormă câştigând în premieră Liga Europa. Elevii lui Quique Sanchez Flores s-au impus în finala cu Fulham, scor 2-1, după prelungiri, obţinând doar două victorii de joc în nouă meciuri disputate.

„Este o victorie care ne-a salvat tot sezonul", a declarat Quique Sanchez Flores, antrenorul lui Atletico Madrid, după finala Ligii Europa, câştigată de echipa sa cu scorul de 2-1 după prelungiri, în faţa englezilor de la Fulham.

Cine se gândea că o echipă care a început sezonul cu două victorii în 12 etape în campionat şi doar trei remize în grupele Ligii va ajunge atât de departe?

„Tată, acum ştiu de ce ţinem cu Atletico", a titrat în ediţia de ieri cotidianul spaniol „Marca", cu trimitere la o poveste veche, în care un copil şi-a întrebat tatăl de ce ei ţin cu Atletico, şi nu cu Real Madrid, iar acesta nu a ştiut ce să răspundă. Pe lângă latura sentimentală, povestea celor de la Atletico în acest sezon a fost scrisă şi de soartă.

În primul rând, pentru că spaniolii s-au calificat norocos în primăvara Ligii Europa, cele trei puncte obţinute în grupele Ligii Campionilor fiind suficiente doar graţie remizei (scor 1-1) din deplasare cu APOEL Nicosia (după 0-0 acasă), ciprioţii terminând şi ei tot cu trei puncte în grupă.

Urmează a doua finală

Traseul în „primăvara" europeană este apoi unul epic. Din nouă partide, Atletico a câştigat doar două, cu Galatasaray în 16-imi (3-2 la Istanbul), şi cu Liverpool în semifinale (1-0 la Madrid). Golurile marcate în deplasare s-au dovedit din nou salutare pentru spanioli, care au trecut de optimi şi de sferturi după remize albe acasă şi rezultate de 2-2 în deplasare cu Sporting şi Valencia.

Atletico va disputa la 19 mai şi finala Cupei Spaniei, cu Sevilla, putând reuşi astfel o „dublă" cu adevărat istorică, într-un an în care Real nu a obţinut niciun trofeu.

12,9 milioane de euro a încasat Atletico Madrid de la UEFA pentru parcursul său european din acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite