Micuţul Gabi Torje, peste marele Mutu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torje şi Mutu au jucat de trei ori împreună la naţionala României
Torje şi Mutu au jucat de trei ori împreună la naţionala României

După două etape în Serie A, mijlocaşul lui Udinese este mai apreciat decât atacantul Cesenei. Torje şi Mutu vor fi titulari, astăzi, în meciurile cu AC Milan, respectiv cu Lazio.

Adrian Mutu este marea dezamăgire a acestui debut de sezon în Serie A. Plătit cu 1,8 milioane de euro pe sezon, atacantul român a jucat pentru Cesena 90 de minute cu Napoli, scor 1-3, şi 78 de minute cu Catania, scor 0-1. În toată această perioadă, fotbalistul de 32 de ani nu a dat niciun gol, nicio pasă de gol, şi a şutat de numai şase ori la poartă. În aceste condiţii, şi notele acordate de ziarele italiene au fost pe măsură.

Astfel, în primul meci a luat nota 5,5, iar la al doilea a fost notat cu 5, fiind desemnat şi cel mai slab jucător al „căluţilor de mare". „Prea nervos, a avut defi­cienţe de luciditate şi de ins­pi­raţie, atât în faza de cons­trucţie, cât şi în cea de finalizare", a notat agenţia Datasport după întâlnirea cu Catania. Acum, lumea se întreabă dacă atacantul a luat decizia bună atunci când a decis să meargă la Cesena.

„Marii jucători trebuie să rămână la marile echipe. Nu cred că el a luat o decizie bună şi nu-l văd să facă un sezon bun cu bianconerii", a spus Boniek, fosta vedetă a lui Juventus. Cesena va primi astăzi vizita lui Lazio, iar Adrian Mutu este anunţat iar titular.

Torje, revelaţia lui Udinese

În schimb, Gabi Torje a fost o adevărată surpriză pentru italieni. Mijlocaşul de 1,67 m şi  21 de ani al lui Udinese a jucat 68 de minute cu Lecce, scor 2-0, şi 74 de minute cu Fiorentina, scor 2-0, şi a primit note bune din partea presei din Peninsulă. Astfel, el a fost notat cu 7 pentru evoluţia din primul meci, şi cu 6 pentru jocul din a doua partidă.

Evoluţia din acest debut de campionat i-au adus fotbalistului care câştigă 300.000 de euro pe sezon aprecieri şi din partea antrenorului Francesco Guidolin. „Este un jucător foarte interesant, înţelege totul mult mai repede decât o fac alţi jucători nou-veniţi la echipă. Acum trebuie să lucrăm la condiţia lui fizică, deoarece în acest moment Torje nu poate juca la turaţie maximă decât o repriză", a afirmat tehnicianul lui Udinese. Astăzi, Torje va fi juca în primul său meci cu adevărat tare în Serie A, cu AC Milan.

Îi ia postul la naţională?

Torje este folosit la Udinese în poziţia de al doilea vârf, acelaşi post pe care juca Mutu la echipa naţională. „Am văzut că joacă alt post decât cel de mijlocaş dreapta la noua lui echipă, însă eu îl văd în continuare în bandă la naţională. Dacă va juca mult timp pe noul post, şi o va face bine, atunci ne putem gândi să îl plasăm ca al doilea vârf şi la naţională", a explicat Piţurcă.

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite