Metodă inedită aplicată de FRF pentru a demasca şi combate meciurile trucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceahlăul, una dintre echipele cunoscute pentru uşurinţa cu care face "blaturi" FOTO Răzvan Păsărică
Ceahlăul, una dintre echipele cunoscute pentru uşurinţa cu care face "blaturi" FOTO Răzvan Păsărică

Inspirată de UEFA, care a adoptat un set de măsuri menit să combată trucarea meciurilor de fotbal, FRF va pune în aplicare metodele propuse de forul european în încercarea de a eradica flagelul blaturilor

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că, în perioada imediat următoare, instituţia pe care o conduce va recompensa toţi fotbaliştii români care sunt dispuşi să demaşte meciuri trucate din România. Primul care va beneficia de o astfel de recompensă este Marius Postolache, fost jucător la Voinţa Sibiu, care dezvăluit detalii incendiare despre câteva meciuri aranjate din Liga 1. 

"S-a vorbit de asumarea unui cod de integritate, altfel spus măsuri pe care UEFA le va întreprinde în perioada următoare pentru combaterea trucării meciurilor. Frauda sportivă va deveni şi se recomandă să devină o faptă penală în legislaţiile naţionale, demers pe care l-am susţinut şi eu în ultimele luni, un demers pe care ni-l vom asuma ca federaţie, astfel ca în codul penal frauda sportivă să fie sancţionată. Dorim să găsim în perioada următoare o formulă concretă de recompensare şi recunoaştere a jucătorilor şi jucătoarelor care ne ajută în acest demers de a opri trucarea jocurilor de fotbal. Prima persoană care va beneficia de această iniţiativă este Marius Postolache", a comentat Burleanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit informaţiilor furnizate de prosport.ro, Burleanu s-a întâlnit deja cu Marius Postolache, care i-a transmis şefului FRF toate informaţiile compromiţătoare despre meciurile trucate de Voinţa Sibiu în vremea când juca în Liga 1. Datorită dezvăluirilor făcute, Postolache devine, astfel, primul fotbalist recompensat de federaţie. 

Departamentul de Integritate din cadrul FRF are rolul de a deconspira meciurilor trucate din România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite