Mărturia unui asimptomatic: Cum trăieşte cu COVID-19 şi câţi colegi a infectat

Mărturia unui asimptomatic: Cum trăieşte cu COVID-19 şi câţi colegi a infectat

Deşi e bolnav de COVID-19, croatul Vrsaljko n-are nimic

La aproape şase luni de la începutul pandemiei, continuă dezbaterile privind pericolul reprezentat de asimptomatici, care reprezintă 40 la sută din bolnavii de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

La un moment dat, un medic de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a spus că asimptomaticii nu transmit virusul. 
 
Imediat, criticii acelor lockdown-uri de la începutul anului au sărit, atacând, din nou, acele măsuri drastice luate tocmai de teama asimptomaticilor. Văzând această reacţie vehementă, OMS şi-a schimbat versiunea în doar câteva ore, spunând că, de fapt, asimptomaticii pot fi contagioşi! Această variantă e contestată, în continuare, de mulţi specialişti în domeniu, iar anumite exemple arată că, într-adevăr, asimptomaticii nu reprezintă un pericol pentru cei din jur. 
 
 
Iar acum o situaţie identică s-a văzut la Atletico Madrid. După testele din weekend, doi jucători, Angel Correa şi Sime Vrsaljko au avut rezultate pozitive. Amândoi sunt însă asimptomatici şi deja au fost izolaţi acasă. După apariţia acestor cazuri, întreg lotul celor de la Atletico a efectuat un nou set de teste. Şi nimeni n-a avut COVID-19, semn că Correa şi Vrsaljko, deşi au intrat în contact cu colegii lor, n-au reprezentat un pericol pentru aceştia.
 
Atletico Madrid a efectuat, marţi, deplasarea la Lisabona, oraş care va găzdui fazele finale ale Ligii Campionilor. Spaniolii vor juca, joi, în al doilea sfert de finală, cu nemţii de la Red Bull Lepizig.
 
CITEŞTE ŞI:
 
Vreau să vă spun că mă simt bine şi că n-am niciun simptom. Câţiva parametri au ieşit puţin peste limită în urma testului şi, de aceea, sunt nevoit să stau izolat. Trebuie să stau în casă câteva zile, dar voi continua să mă antrenez. Sper să revin la o viaţă normală cât de curând.
Sime Vrsaljko fundaş Atletico Madrid
 
Liga Campionilor, sferturi
 
1. Atalanta - PSG (miercuri)
 
2. Leipzig - Atl. Madrid (joi)
 
3. Barcelona - Bayern (vineri)
 
4. Man City - Lyon (sâmbătă)
 
Toate duelurile se vor disputa în manşă unică, la Lisabona, pe „Estadio Da Luz“ sau „Estadio Jose Alvalade“, cu începere de la ora 22.00. 
 
Semifinale (18-19 august)
 
*Câştigătoarea sfert 1- Câştigătoarea sfert 2
 
*Câştigătoarea sfert 3 - Câştigătoarea sfert 4
 
Finala Ligii Campionilor 2019-2020 se va juca pe 23 august pe „Estadio Da Luz“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: