Maradona, plâns de Papa Francisc. Momentul în care fotbalistul îi dă Suveranului Pontif un tricou cu dedicaţie VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maradona, FOTO Arhivă
Maradona, FOTO Arhivă

Papa Francisc îşi aminteşte cu afecţiune şi se roagă pentru sufletul compatriotul său, Diego Maradona, a transmis miercuri Vaticanul după aflarea veştii că legenda fotbalului argentinian a decedat în urma unui infarct.

Maradona s-a întâlnit cu Papa Francisc de mai multe ori după ce cardinalul argentinian a fost ales în fruntea Bisericii Cataloice în 2013, fiind primul papă din America Latină, scrie ESPN.

„Papa a fost informat cu privire la moartea lui Diego Maradona, el îşi aminteşte cu afecţiune momentele în care l-a întâlnit în ultimii ani şi îl păstrează în rugăciunile sale, aşa cum a făcut-o în ultimele zile când a fost informat cu privire la starea sa”, a spus purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Papa Francisc este fan din copilărie al echipei San Lorenzo din Buenos Aires. 

Site-ul oficial de ştiri al Vaticanului a publicat un articol despre moartea lui Maradona pe prima pagină cu un titlu în care jucătorul este numit „poetul fotbalului”. Articolul îl numeşte pe Maradona drept „un jucător extraordinar, dar un om fragil”, o referinţă la lupta dusă de acesta cu drogurile. 

Maradona a călătorit de câteva ori la Roma pentru a participa la mai multe meciuri cu scop caritabil, ale căror încasări au fost utilizate în eforturile Vaticanului de a oferi învăţământ copiiilor din ţările în curs de dezvoltare şi ajutor victimelor cutremului din 2016 din Italia. 

Într-una din aceste călătorii, Maradona i-a dat lui Francisc un tricou semnat cu o dedicaţie în spaniolă care poate fi tradusă astfel: „Pentru Papa Francisc, cu toată afecţiunea mea şi speranţa pentru pace în lume”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite