Lucian Bute şi Leonard Doroftei, în istoria boxului, alături de Mayweather, Pacquiao şi Ali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Bute, în timpul luptei cu Carl Froch
Lucian Bute, în timpul luptei cu Carl Froch

România se poate mândri cu doi reprezentanţi în topul celor mai buni 1000 de pugilişti din istorie. Folosind criterii extrem de bine definite, baze de date covârşitoare, analize detaliate, dar şi opiniile fanilor, World Boxing News a alcătuit clasamentul tuturor timpurilor şi al tuturor categoriilor din box, plasându-i la loc de onoare pe Lucian Bute şi pe Leonard Doroftei, printre maeştrii ringului.

Performanţele românilor nu au fost uitate, chiar dacă Lucian Bute nu a mai boxat de trei ani, iar Leonard Doroftei s-a  retras în 2004, carierele ambilor încheindu-se palid.

Lucian Bute, campion mondial în versiunea IBF la "supermijlocie" timp de aproape cinci ani, ocupă locul 436 în acest top al celor mai buni 1000 de pugilişti din istorie publicat de World Boxing News. Gălăţeanul prinde Top 15-le categoriei sale, fiind al 14-lea  cel mai bine cotat pugilist la "supermijlocie", din 29 de reprezentanţi incluşi în acest clasament. Galezul "Super Joe" Calzaghe a fost desemnat cel mai bun la "supermijlocie", plasându-se pe locul 12 la general.

Leonard Doroftei, consacrat în lumea boxului şi ca "Leonard Dorin", ocupă locul 653 în topul celor mai valoroşi 1000 de performeri ai boxului. "Moşul", campion mondial WBA la "semi-uşoară" între 5 ianuarie 2002 şi 24 octombrie 2003, se plasează în Top 55 la 61,9 kg. Cel mai valoros pugilist la categoria "semi-uşoară" a fost desemnat panamezul Roberto Duran, campion mondial la patru categorii diferite de-a lungul unei cariere de 33 de ani, în timpul căreia şi-a câştigat porecla "Pumni de Fier".

Cum arată Top 10-ul celor mai valoroşi pugilişti, potrivit World Boxing News?

Floyd Mayweather a fost desemnat cel mai bun pugilist din istorie. Americanul neînvins în cariera de profesionist (50 victorii, zero înfrângeri) este urmat în clasament de fostul său rival, Manny Pacquiao, şi de Carlos Monzon, deţinător timp de şapte ani al tuturor centurilor la categoria mijlocie.

Primii 10 pugilişti din istorie:
1. Floyd Mayweather Jr.
2. Manny Pacquiao
3. Carlos Monzon
4. Sugar Ray Robinson
5. Muhammad Ali
6. Joe Louis
7. Bernard Hopkins
8. Archie Moore
9. Oscar De La Hoya
10. Julio Cesar Chavez

Vladimir Klitschko se situează pe poziţia 37, Mike Tyson ocupă locul 70 în acest top, iar Vitali Klitschko - locul 139.

VEZI AICI TOT CLASAMENTUL CELOR MAI BUNI 1000 DE PUGILIŞTI DIN ISTORIE.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite