Liviu Ciobotariu, antrenor Dinamo: „Sper să stau cât mai mult la Dinamo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Ciobi“ a anunţat ce cadou îşi doreşte de la Moş Crăciun şi i-a asigurat pe fani că săptămâna viitoare lotul se va întări cu trei jucători de valoare pentru ca roş-albii să poată câştiga campionatul.

„Câinii" au încheiat anul pe primul loc în Liga I, deşi la începutul sezonului foarte puţini le dădeau şanse să prindă măcar podiumul. Prestaţia bună i se datorează şi lui Liviu Ciobotariu, cel care fusese adus iniţial ca soluţie de avarie, până la instalarea unui antrenor cu nume.

„Adevărul": Aţi reuşit să vă menţineţi în fruntea clasamentului, cu 40 de puncte, aveţi cea mai bună apărare, doar zece goluri încasate, plus cel mai bun atacant, Marius Niculae, cu 14 goluri. Care e secretul?

Liviu Ciobotariu: Faptul că suntem pe primul loc, nu e decât rodul muncii noastre şi nu fac vreun secret din asta. Vreau să-i felicit pe toţi jucătorii pentru munca lor şi pentru că au respectat tot ce le-am transmis. Şi conducerea merită felicitări, fiindcă ne-a oferit linişte. În afară de ce aţi spus, Dinamo este şi formaţia care nu a primit gol în 13 etape, a marcat cel mai mult în deplasare şi are doi jucători, Niculae şi Dănciulescu, în top trei golgheteri în Liga I.

Vor mai veni jucători în pauza competiţională? Au fost vehiculate nume ca Pârvulescu sau Eric.

Avem deja un grup sudat, un vestiar unit, suntem în grafic în privinţa obiectivului propus, dar vreau să rămânem modeşti pentru a putea ţine ritmul acesta până la finalul campionatului. Am arătat că merităm să fim în frunte, dar pentru retur aş vrea nişte întăriri. Doi‑trei jucători, nu mai mulţi. Am discutat cu cei din conducere şi până pe 27 decembrie, când plec în vacanţă, se va rezolva situaţia. Cu Pârvulescu am discutat mai demult şi domnul Badea m-a asigurat că reluăm tratativele în luna aceasta. Vreau să vină pentru că este un jucător foarte bun pe postul lui, şi în plus e dinamovist. Vor mai veni şi alţii.

Vă întăriţi, dar s-ar putea să şi rămâneţi fără jucători de bază. Niculae are oferte, Liviu Ganea şi Djakaridja Kone pot pleca oricând...

Marius Niculae are contract cu Dinamo şi rămâne aici. Acum, în iarnă, nu expiră niciun contract al vreunui jucător. La vară se vor încheia câteva acorduri însă conducerea va rezolva cu fotbaliştii respectivi şi sunt convins că ei vor rămâne la noi.

Cum vi s-a părut arbitrajul în acest sezon şi credeţi că ar trebui aduşi „fluieraşi" străini în campionatul nostru pentru a nu mai exista suspiciuni de „blat"?

Şi în ultimul meci din acest an, Vaslui cu Rapid, au fost unele probleme de arbitraj. În tot turul Ligii I au existat de fapt, dar nu m-am gândit că avem nevoie de oameni din afară pentru că avem şi noi „fluieraşi" de valoare, ca Balaj şi Tudor. Totuşi, problemele mari de arbitraj ivite pe tot parcursul campionatului au adus mult rău fotbalului românesc.

Acum, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, ce vă doriţi cel mai mult?

Vreau să facem meciuri foarte bune, să nu mai repetăm greşelile de până acum şi să rămân cât mai mult la Dinamo... ştiu că totul depinde de rezultate. Oricum, ne bucurăm de vacanţa asta, va fi una foarte plăcută pentru că suntem pe primul loc. Păcat că durează prea puţin! Vreau să le transmit tuturor dinamoviştilor Sărbători Fericite şi un an nou cu împliniri.

Face Revelionul la naşul Oli

Dacă de Crăciun va sta cu familia acasă, de Revelion, Liviu Ciobotariu va petrece la Dubai. El a decis să onoreze invitaţia naşului său de cununie, Cosmin Olăroiu, care antrenează în Emirate. Ciobi şi Oli sunt prieteni foarte buni de pe vremea când erau coechipieri la FC Naţional.

"Vreau să vină Pârvulescu pentru că este un jucător foarte bun pe postul lui, şi-n plus e dinamovist."
Liviu Ciobotariu
antrenor Dinamo

5.000 de euro pe lună câştigă Liviu Ciobotariu ca antrenor la Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite