Liverpool, aşteptată în infern: Guardiola, discurs plin de curaj după ce City a fost zdrobită. Promisiunea făcută de Pep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cele trei echipe care au fost spulberate în turul sferturilor, una singură, Manchester City, mai crede cu adevărat într-o răsturnare de situaţie în manşa a doua.

Dacă te uiţi la scorurile înregistrate în primele partide din sferturile Ligii Campionilor, eşti tentat să spui că meciurile-retur de săptămâna viitoare se vor juca, oarecum, degeaba.

După modul în care şi-au nimicit rivalele în tur, e aproape imposibil de crezut că Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona şi Liverpool vor mai rata accederea în semifinale, mai ales că primele două formaţii vor şi evolua acasă în manşa secundă. În ceea ce priveşte confruntarea 100% englezească dintre Liverpool şi City însă, putem reformula un clişeu din fotbal: „3-0 e cel mai periculos scor“. De ce? Pentru că, deşi a fost, pur şi simplu, călcată în picioare pe „Anfield“, echipa lui Pep Guardiola crede, în continuare, cu tărie în calificare, iar asta a reieşit şi din discursul antrenorului spaniol, după dezastrul de miercuri seara.

City, niciun şut pe spaţiul porţii

Ajunsă pe „Anfield“ cu un autocar distrus de huliganii de la Liverpool, City a fost transformată în prima repriză într-un sac de box! A fost 3-0 pentru „cormorani“ după numai 31 de minute şi, în câteva rânduri, gazdele au trecut şi pe lângă golul de 4-0!

După pauză, s-a jucat după un alt scenariu, unul în care Liverpool s-a baricadat în faţa porţii, cedând posesia oaspeţilor. Doar că City n-a ştiut să facă altceva decât să ducă mingea obsesiv pe flancul stâng, în zona lui Leroy Sane, de unde neamţul n-a putut furniza aproape nicio centrare de calitate. În aceste condiţii, echipa lui Guardiola a încheiat partida cu o statistică şocantă: niciun şut pe spaţiul porţii!

„Dintre voi toţi, doar eu cred în calificare“

În mod normal, după un astfel de meci, învinşii fac nişte declaraţii timide, lăsând de înţeles că e nevoie de un miracol pentru ca ceva să se mai schimbe. Guardiola însă s-a prezentat la conferinţă, având un discurs curajos.

„În această încăpere, nu cred că există altcineva decât tipul care vă vorbeşte care să creadă că noi ne putem califica. Mai sunt însă 90 de minute de jucat şi vom încerca. În fotbal, totul e posibil. Avem 90 de minute pe stadionul nostru şi cu suporterii noştri în spate. Eu cred în echipa mea. Mi-au arătat multe lucruri bune în acest sezon“, a spus tehnicianul „cetăţenilor“.

Şi, într-adevăr, bilanţul lui City din acest sezon vorbeşte de la sine: doar cinci înfrângeri în 49 de meciuri disputate! În rest, trei remize şi 41 de victorii pentru elevii lui Pep. Doar că, din acele cinci înfrângeri, două au venit contra lui Liverpool, acest 0-3 de acum fiind precedat de un 3-4, tot pe „Anfield“, însă în campionat. E singurul eşec suferit de City în cele 31 de etape scurse din Premier League.

Şi, totuşi, cum a fost posibil „măcelul“ din prima repriză? Guardiola a explicat: „Primul gol a fost din ofsaid, apoi a venit reuşita lui Oxlade-Chamberlain. Am reacţionat bine, dar, din păcate, n-am reuşit să marcăm. Nu simt că am jucat atât de prost, încât să se termine 3-0. Poate îmi voi schimba părerea după ce voi vedea, din nou, meciul, dar n-am senzaţia că această partidă a fost un dezastru“.

Liga Campionilor, sferturi, tur

Juventus - Real Madrid 0-3

Cr. Ronaldo 3, 64, Marcelo 72

Sevilla - Bayern Munchen 1-2

Pablo Sarabia 31 / Jesus Navas 37-penalty, Thiago Alcantara 68

Meciurile retur sunt programate pentru 11 aprilie

Barcelona - AS Roma 4-1

De Rossi 38 (aut.), Manolas 55 (aut.), Pique 59, Suarez 87 / Dzeko 80

Liverpool - Manchester City 3-0

Salah 12, Oxlade-Chamberlain 20, Mane 31

Meciurile retur sunt programate pentru 10 aprilie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite