Liga Europa, Dnepr - Pandurii / Miza gorjenilor: banii de la UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În partida tur, la Cluj, Dnepr s-a impus la limită, 1-0. Eric (în portocaliu) a avut o evoluţie ştearsă la debutul în grupele Ligii Europa. FOTO: GSP
În partida tur, la Cluj, Dnepr s-a impus la limită, 1-0. Eric (în portocaliu) a avut o evoluţie ştearsă la debutul în grupele Ligii Europa. FOTO: GSP

Deja eliminată, gruparea gorjeană nu mai are drept miză în partida de azi (22.05, PRO TV, DigiSport1, DolceSport 1) decât bonusul financiar pe care l-ar putea primi în cazul unui rezultat pozitiv în faţa echipei lui Juande Ramos.

Pandurii a ajuns în premieră în grupele Ligii Europa, dar competiţia s-a dovedit o căciulă prea mare pentru gorjeni. După patru partide, marile favorite ale grupei, Fiorentina şi Dnepr, s-au calificat deja în „16-imi“, în timp ce Pandurii şi Pacos sunt eliminate. 

Miza penultimului meci din grupe, de astăzi, de la Dnepropetrovsk, a fost explicată de către Eugen Pârvulescu, preşedintele executive al gorjenilor. „În primul contează punctele şi suma frumoasă de bani, dar şi coeficientul UEFA e important, ne va ajuta pe viitor“, a spus ieri Pârvulescu. 

E vorba despre 100.000 de euro pentru un egal şi o sumă dublă în cazul unei victorii. Pandurii a primit deja o parte din banii de la UEFA, dar de câteva zile face obiectul unei anchete a forului european. 

Până la finalul lunii septembrie, clubul român trebuia să trimită o serie de informaţii suplimentare privind restanţele faţă de alte grupări, angajaţi sau stat, dar n-a făcut acest lucru.

Oficialii gorjeni susţin că totul e în regulă şi că întârzierea s-a produs din cauza faptului că PC-urile au fost reţinute de autorităţi, în dosarul în care preşedintele Marin Condescu este acuzat de delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals

Dacă clubul gorjean dovedeşte că nu are datorii, atunci UEFA îi va vira restul de bani aferenţi participării şi performanţelor din grupele Ligii Europa. În caz contrar, plata va fi suspendată. 

În această situaţie se află şi Petrolul, dar şi alte patru cluburi care au participat în acest sezon în Liga Europa, Skonto Riga (Letonia), Slask Wrocław (Polonia), Vitoria Guimaraes (Portugalia) şi Metalurg Doneţk (Ucraina).

1,9  milioane de euro este suma totală pe care Pandurii trebuie s-o încaseze de la UEFA, până acum, pentru bonusuri şi performanţe

Grupa E 

Pacos – Fiorentina 22.05 DolceSport 2

Dnepr – Pandurii 22.05 PROTV, DigiSport 1, DolceSport1 

Clasament: 

1.Fiorentina 4 4 0 0 10-2 12p

2.Dnepr 4 3 0 1 6-2 9p

3.Pandurii 4 0 1 3 2-7 1p

4.Pacos 4 0 1 3 1-8 1p

Ultima etapă (12.12): Fiorentina – Dnepr, Pandurii Tg Jiu – Pacos de Ferreira

Vezi şi 

VIDEO Pandurii – Dnepr: 0-1. Gorjenii pică primul test din grupele Ligii Europa. Nu le place „acasă“

 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite