Jo Jo Dan a păstrat centura de campion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român, care şi-a pus în joc titlul de campion WBC Continental Americas la categoria superuşoară, s-a impus prin KO.  La gala „Invincibilii 5“ au mai boxat Viorel Simion, deţinătorul centurii WBC Mediterranean la categoria pană, Bogdan Dinu, Lucian Bot şi Vasile Popovici.

Sub privirile a peste 1.500 de spectatori, pugilistul român Ion Ionuţ, cunoscut sub numele Jo Jo Dan, şi-a făcut KO în a zecea repriză al 14-le adversar din carieră, în cadrul Galei „Invincibilii 5", unde a boxat cu brazilianul Andre Marcos do Nascimento. Tricolorul şi-a păstrat, astfel, în faţa românilor, centura de campion WBC Continental Americas la categoria superuşoară.

Chiar dacă a avut un început mai timid, Jo Jo a reuşit să se adune pe final şi să dea lovitura decisivă. Un upercut de stânga la ficat şi sud-americanul s-a văzut numărat. „A fost destul de greu, adversarul meu a fost unul foarte incomod şi rezistent. Poate că şi eu am fost prea euforic, am vrut să mulţumesc spectatorii şi să fac spectacol. Cu toate acestea, el nu a reuşit să mă lovească de prea multe ori, iar la o fază ne-am dat cap în cap şi m-a cam luat ameţeala. Una peste alta mă bucur că am început acest an cu o victorie şi sper să merg în continuare pe acelaşi drum, deoarece de acum urmează meciuri cu adevărat grele.

L-am doborât cu o lovitură care este asemănată cu un gol la vinclu", a spus Jo Jo Dan imediat după victorie. Chiar dacă a dat oarecare emoţii la începutul meciului, Jo Jo Dan a fost felicitat şi de oficialii forului naţional de box. „S-a văzut că nu a mai boxat de zece luni. A trecut prin situaţii destul de periculoase. Următorul meci va fi cu siguranţă unul eliminatoriu şi va fi cu totul altceva, iar Jo Jo trebuie să fie mult mai în formă decât astăzi. Pauza de meciuri este cel mai mare adversar al unui boxer", a spus Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei Române de Box.

Într-o altă partidă a serii, Viorel Simion, deţinătorul centurii WBC Mediterranean la categoria pană, a revenit în ring tot cu o victorie prin KO, după o pauză de zece luni. Românul l-a învins pe paraguayanul Victor Hugo Cardozo, înainte de limită. Sud- americanul a primit o lovitură la ficat în runda a şasea şi nu s-a mai ridicat de la podea decât după ce a primit îngrijiri.

Alte partide ale galei „Invincibilii 5"

- categoria pană:
Viorel Simion (România) - Victor Hugo Cardoso (Paraguay) KO în runda a 6-a
- categoria grea:
Bogdan Dinu (România) - Remigijus Ziausys (Lituania) 3-0
Lucian Bot (România) - Pavels Dologovs (Lituania) 3-0
Vasile Popovici (România) - Igor Borucha (Lituania) 0-3

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite