JO 2020 Tokyo, fotbal. Acuzaţii grave la adresa fotbaliştilor români: „Anumiţi jucători nu au vrut să meargă!"

JO 2020 Tokyo, fotbal. Acuzaţii grave la adresa fotbaliştilor români: „Anumiţi jucători nu au vrut să meargă!

România a deplasat la competiţia de fotbal a Jocurilor Olimpice de la Tokyo un loc încropit şi a fost eliminată încă din grupe, deşi a avut parte de aversare mai mult decât accesibile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chiar dacă iniţial a avut în vedere aproximativ 100 de jucători, selecţionerul Mirel Rădoi a adunat cu greu 22 de fotbalişti pentru înrecerea din Japonia, iar conform oficialilor FRF, principalul motiv pentru care s-a ajuns la această stare de fapt a fost decizia cluburilor de nu lăsa jucătorii să participe la o competiţie care nu face parte din calendarul FIFA. O altă explicaţie a acestei situaţii incredibile a venit însă din partea fostului internaţional român George Florescu (11 meciuri şi un gol pentru prima reprezentativă), care a vorbit inclusiv despre refuzul jucătorilor de a evolua sub tricolor. 
 
„Am sursele mele din interiorul naţionalei şi problema majoră a fost nu doar faptul că cluburile nu şi-au lăsat jucătorii, ci anumiţi jucători n-au vrut să meargă la Tokyo, din păcate. Trebuie să fim realişti, chiar n-a fost o echipă naţională cu care puteam să emitem pretenţii. De ce Federaţia Română de Fotbal n-a obligat cluburile din România să lase jucătorii la Jocurile Olimpice? Spania a aplicat o astfel de lege, noi de ce n-am putea? Spaniolii, deşi sunt mult superiori românilor, pot să facă asta. De ce ne permitem să ajungem de râsul altor naţiuni? Până la urmă, selecţionerul şi-a făcut treaba cu ce material a avut la dispoziţie.
 
Ştiu sigur că anumiţi jucători n-au vrut să vină, deşi au fost contactaţi personal pentru a veni în sprijinul echipei naţionale. Erau trecuţi de vârsta de la tineret. Probabil că la echipele de club se câştigă mai bine decât o prezenţă la turneul olimpic. Nu vreau să fac speculaţii”, a declarat mijlocaşul defensiv în vârstă de 37 de ani, la Look Sport.
 
Selecţionata olimpică a ratat calificarea în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice, după ce a adunat patru puncte într-o grupă din care au mai făcut parte Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările