Cel mai bun jucător italian a învăţat fotbal de la un român. Sabău a fost idolul lui Pirlo: „Îl căutam cu pasele mele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrea Pirlo
Andrea Pirlo

„Squadra Azzurra“ trăieşte prin Andrea Pirlo, fotbalist care e la fel ca vinul. Pare că joacă din ce în ce mai bine cu cât îmbătrâneşte. Până să ajungă la nivelul actual, mijlocaşul de 34 de ani a fost „crescut“ de un fost internaţional român.

Ioan Ovidiu Sabău şi Andrea Pirlo s-au intersectat la Brescia. „Moţul“ a evoluat acolo între 1992 şi 1996, în timp ce tânărul Pirlo şi-a început cariera de profesionist acolo, bifând 47 de meciuri şi şase goluri în perioada 1995 – 1998.

Dacă pentru Sabău, Brescia a fost ultima formaţie din străinătate unde a jucat, în schimb, după ce a părăsit Brescia, Pirlo a început o ascensiune formidabilă, trecând pe la giganţii fotbalului italian, Inter, Milan şi Juventus.

Mijlocaşul tocmai a bifat un alt turneu de senzaţie, fiind sclipitor în Cupa Confederaţiilor, acolo unde Italia s-a clasat pe locul 3. Văzând prestaţiile sale, Sabău a vorbit despre relaţia sa cu Pirlo la începuturile carierei italianului.

Ce a spus?

„Am fost modelul lui Pirlo în perioada Brescia. El era foarte tânăr şi am devenit foarte apropiaţi. Pirlo m-a făcut să-mi amintesc de perioada în care eu eram un copil. Ştiam cât de mult contează să primeşti nişte sfaturi bune, nişte vorbe de încurajare şi să ai lângă tine o persoană care să-ţi fie mai apropiată“, a povestit „Moţul“ pentru citynews.ro.

„Văzînd în el un viitor jucător de excepţie, am considerat că sfaturile mele îl pot ajuta foarte mult. Îmi făcea mare plăcere să joc cu el. El era la juniori, dar când se antrena cu noi îl căutam mereu cu pasele mele. Consideram că era esenţial pentru încrederea sa, pentru a se impune cât mai rapid. După antrenamente, de multe ori exersam suplimentar împreună cu Andrea“, a adăugat Sabău.

Ce a câştigat Pirlo până acum?

La echipele lui de club

- 4 titluri în Serie A (2004, 2011, 2012, 2013)

- Cupa Italiei (2003)

- Supercupa Italiei (2004, 2012)

- Liga Campionilor (2003, 2007)

- Supercupa Europei (2003, 2007)

- Campionatul Mondial al Cluburilor (2007)

La echipa naţională

- Campion European de tineret (2000)

- Medalia de bronz la Jocurile Olimpice (2004)

- Campion Mondial (2006)

- Vicecampion European (2012)

- Locul 3 la Cupa Confederaţiilor (2013)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite