Irina Bara, victorie uriaşă, la Budapesta: A învins o finalistă de la French Open după un meci splendid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Bara
Irina Bara

Curg veştile bune pentru tenisul feminin din România din partea unor sportive din linia a doua, mai puţin mediatizate, în comparaţie cu vedetele care au refuzat participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august).

România a fost abandonată de jucătoarele ei care erau eligibile pentru a evolua în proba de simplu, la JO 2020. Şi n-a fost vorbă despre probleme medicale, aşa cum s-a spus, în declaraţii oficiale. De altfel, astăzi, Irina Begu (71 WTA) ne-a arătat că doar nepăsarea a îndemnat-o să nu meargă în Japonia, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Dacă Begu n-a avut chef pentru turneul olimpic, în schimb, la Budapesta, unde a ţinut neapărat să joace, ea a şi încheiat deja socotelile cu întrecerea organizată pe zgură. În schimb, Irina Bara (26 de ani, 119 WTA) tocmai a avansat în turul II, după un meci excelent, cu Sara Errani (Italia, 34 de ani, 105 WTA).

Deşi a avut în faţă o sportivă mai bine cotată, cu o finală de French Open în 2012 şi o semifinală de US Open în acelaşi an, Bara s-a descurcat foarte bine. 

În primul set însă, a cedat după o revenire incredibilă a italiancei de 1,64 de metri. Pentru că Bara s-a dus la 3-1, dar apoi a pierdut cu 4-6. 

În actul secund, desfăşurarea scorului a fost şi mai dramatică! Pentru că, de această dată, Irina a avut 5-1, dar a fost egalată: 5-5! Apoi însă, a luat două game-uri la rând şi a închis setul: 7-5.

În decisiv, Bara s-a descurcat cu mai puţine emoţii: a avut 3-1 şi 4-2 şi s-a impus cu 6-2. Meciul a durat două ore şi 37 de minute.

În turul următor, Irina Bara o va întâlni pe învingătoarea duelului Korpatsch (137 WTA) - Danilovic (164 WTA). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite