Interviu cu Ion Crăciunescu: “Se fac greşeli de arbitraj mai mari şi mai grave ca niciodată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul şef al arbitrilor salută vestea desemnării lui Ovidiu Haţegan printre arbitrii care vor oficia meciuri la EURO, dar atrage atenţia: “În Liga I stăm foarte prost!”.

Domnule Crăciunescu, revenim la un turneu final cu un arbitru după mai bine de 20 de ani, cum comentaţi?
Mă bucur sincer pentru Ovidiu Haţegan. Noi trebuia de mai mult timp să avem arbitri la turneele finale, pentru am avut generaţia lui Balaj şi a lui Tudor. E meritul lui, probabil şi al lui Ionuţ Lupescu, probabil că şi Vassaras are o influenţă la UEFA (n.r. – grecul Kyors Vassaras, şeful arbitrilor români). Pe mine însă m-ar fi interesat mai mult ca Vassaras să se ocupe de dezvoltarea arbitrajului în România, pentru că se fac greşeli de arbitraj de o frecvenţă impardonabilă.

Chiar şi Ovidiu Haţegan a greşit în Liga I...
Păi dacă ne uităm la ultimele două etape arbitrate de el, a fost un ASA-Steaua, când n-a dat un penalty clar pentru Steaua şi n-a sancţionat cu roşu o elimianre cu talpa. Apoi, la Poli cu Viitorul a dat penalty aiurea, la o fază în care mingea îl loveşte în figură pe jucătorul Timişoarei. Şi e cel mai bun arbitru român!

Poate de vină sunt şi promovările. În stenograme apărute recent, Mircea Sandu îi impunea lui Vasile Avram să-l pună pe Radu Petrescu pe lista FIFA. Cum vi se pare?
Foarte grav. Dar să vă spun ceva, pentru ce au făcut Constantin şi Avram în trecut au plătit cu puşcăria. Dar greşelile de arbitraj nu erau mai mari sau mai grave faţă de cum sunt acum.

Alexandru Tudor, unul dintre favoriţii dvs, n-a văzut un penalty pentru Viitorul în meciul cu Steaua.
N-am văzut meciul, dar am văzut faza respectivă. Penalty indiscutabil pentru Viitorul. Dar m-a mai şocat ceva. Delegarea ca observator a Irinei Mârţ. Nu am nimic cu femeile, dar mi se pare incredibil ca Irina Mârţ să-l observe şi să-i dea note lui Alexandru Tudor. Eu am susţinut mereu femeile, sunt fanul lor, dar s-a ajuns prea departe. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite