Ianis Hagi, făcut praf la TV: Moderatorul Vali Moraru, iritat de laudele gratuite la adresa mijlocaşului

Ianis Hagi, făcut praf la TV: Moderatorul Vali Moraru, iritat de laudele gratuite la adresa mijlocaşului

Fotbalistul de 22 de ani a fost trimis la naţionala de tineret, a primit şi tricoul cu numărul 10, însă, pe teren, a oferit încă o prestaţie slabă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ianis Hagi e cel mai mediatizat fotbalist din România. Şi, la ce arată în ultima perioadă, treptat, poate fi considerat şi cel mai „umflat“.
 
Trist e că, de multe ori, unii specialişti, proveniţi din rândul foştilor fotbalişti, acceptă să vorbească la superlativ despre Ianis, distrugându-şi imaginea şi credibilitatea, doar din dorinţa de a-l mulţumi pe Gheorghe Hagi. 
 
Exact în această categorie se poate încadra şi discursul lui Ilie Dumitrescu la Digi Sport, după România U21 - Danemarca U21, scor 1-1, meci în care Ianis Hagi, integralist, a fost slab, cu o prestaţie sub media echipei. 
 
Chiar şi aşa, Ilie Dumitrescu şi-a început analiza de după meci, laudându-l pe decarul naţionalei de tineret, iar acest discurs l-a scos din sărite până şi pe moderatorul emisiunii, Vali Moraru, care nu s-a putut abţine. 
 
Cei doi au avut un dialog tăios, în care, spre lauda sa, moderatorul Digi Sport a spus lucrurilor pe nume.
 
Cum a decurs dialogul Dumitrescu - Moraru?
 
Ilie Dumitrescu: Am remarcat mai mulţi jucători care s-au ridicat la un nivel bun, Olaru, Moruţan, Ianis Hagi, care a fost activ.
Vali Moraru: Nu, Ianis Hagi n-a făcut absolut nimic.
 
Ilie Dumitrescu: Ne aşteptăm acum la multe de la Ianis, să dribleze, dar a fost o presiune fantastică la nivel de echipă.
Vali Moraru: Şi la Măţan n-a fost presiune? El a jucat ceva.
 
Ilie Dumitrescu: Şi Măţan a jucat foarte bine. De aceea spun că au fost jucători care s-au ridicat la un anumit nivel.
Vali Moraru: Păi da, dar n-a fost Ianis Hagi aici.
 
Ilie Dumitrescu: E o părere.
Vali Moraru: Păi şi Ianis Hagi? Spune-mi ce a făcut foarte bun. Un nivel foarte bun ce înseamnă?
 
Ilie Dumitrescu: Eu îţi respect părerea, dar eu văd şi alte lucruri, a fost extrem de activ în economia jocului.
Vali Moraru: Ce? Că a trecut mingea pe la el?”
 
Ilie Dumitrescu: Da, în economia asta a jocului. Da, pentru că el a riscat mai mult decât ceilalţi.
Vali Moraru: Dacă erau pasele aşa de riscante, cred că vedeam şi eu. Hai să nu ne certăm.
 
Ilie Dumitrescu: Nu mă cert cu tine. Sunt păreri diferite. (...) Până la urmă, Ianis joacă la cel mai înalt nivel dintre toţi, e la Rangers, la o echipă de tradiţie din vest. Clar că te aştepţi să îţi dribleze 3-4 jucători, să-ţi finalizeze. Poate n-a fost într-o seară foarte bună ca eficienţă, ca ultimă pasă sau să-ţi aducă plusul ăla. Dar mie, per ansamblu, mi-a plăcut. Ai nevoie ca un jucător ca ăsta să fie tot timpul activ în joc. La un rezultat negativ, puteam să spunem că nu s-a ridicat la un nivel foarte bun, dar în multe momente, mingea a trecut şi pe la el ca să ajungă la alţii.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările