Halep revine pe teren peste 13 zile: Calendarul complet al Simonei pentru începutul de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La exact trei luni după ultimul meci disputat în circuitul WTA, în optimile de la French Open, Simona va apărea din nou pe teren, în cadrul unui turneu cu premii totale de 565.530 de dolari.

După un sezon „ciuntit“ de pandemie, în care trei luni s-au pierdut pentru că, pur şi simplu, nu s-au organizat turnee, tenisul revine la normalitate, în 2021.

Doar că noua normalitate aduce cu ea şi un nou calendar competiţional. Din care au dispărut întrecerile de la Auckland (Noua Zeelandă) şi Shenzhen (China) care deschidau, în mod tradiţional, sezonul. În schimb, din dorinţa de a limita deplasările sportivelor dintr-o ţară în alta, WTA a luat câteva decizii în premieră. 

Cea mai importantă dintre ele e organizarea calificărilor pentru Australian Open 2021 în Dubai (Emirate). De fapt, în luna ianuarie, micuţul stat din zona Golfului Persic devine capitala tenisului feminin. Iar asta pentru că, pe lângă calificările pentru primul Grand Slam al anului, va organiza şi un turneu la Abu Dhabi. Iar aici va evolua şi Simona Halep (2 WTA).

Constănţeanca de 29 de ani şi-a confirmat prezenţa la „Abu Dhabi Women's Tennis Open“ (5-13 ianuarie) printr-o declaraţie oferită pentru Digi Sport: „Voi merge și voi juca la Abu Dhabi. Abia aștept să resimt emoțiile meciurilor oficiale. Chiar dacă te antrenezi două-trei luni, nu se compară cu un meci oficial. Va fi o pregătire bună pentru Australian Open. Îmi doresc să merg la Abu Dhabi și să câștig fiecare meci“.

Din Emirate direct în carantină

După evenimentele din Emirate, jucătoarele se vor muta la Melbourne. Cine vrea să joace în primul Grand Slam al anului, atât la feminin, cât şi la masculin, e obligat să sosească în oraşul-gazdă, între 15 şi 17 ianuarie. Va urma o perioadă de carantină de două săptămâni, cu nişte reguli draconice:

*În aceste 14 zile, cei aflaţi în carantină vor fi testaţi în prima zi, ziua a 3-a, a 7-a, a 10-a şi a 14-a.

*Juctătorii se pot antrena în perioada de carantină, însă doar după a doua zi, după ce vor avea un prim test negativ.

*Din a doua zi de carantină până în ziua a 7-a, un jucător se poate antrena doar cu un alt jucător.

*Din 8-a zi de carantină, după trei teste negative, antrenamentele jucătorilor se pot desfăşura în grupuri de câte patru.

*Fiecare jucător va putea să iasă din camera sa de hotel, timp de cinci ore, în fiecare zi: două ore pentru antrenament, două ore pentru a merge la sala de fitness şi o oră pentru a mânca la restaurantul din complex.

*Singurele zone în care cei aflaţi în „bulă“ se pot mişca sunt cele două complexe: Melbourne Park şi Albert Reserve Tennis Centre.

*Fiecare jucător poate fi însoţit la şedinţele de pregătire doar de un singur antrenor.

„Simo“ va avea un turneu de pregătire şi la Melbourne

După ce va termina cele două săptămâni de carantină, Halep va putea face ultimele reglaje în jocul ei pentru Australian Open, în cadrul unui turneu WTA 500, la Melbourne. Acest oraş va găzdui, de fapt, două astfel de întreceri, în cadrul complexului „Melbourne Park“, între 31 ianuarie şi 7 februarie. 

WTA a gândit acest sistem, cu două întreceri care se vor desfăşura în aceeaşi perioadă, în acelaşi complex, astfel încât toate jucătoarele să aibă posibilitatea de a mai bifa un turneu pregătitor înainte de primul Grand Slam din 2021.

O altă noutate în calendar e organizarea unui al treilea turneu WTA 500, tot la Melbourne, începând cu a doua săptămână de la Australian Open. WTA a luat această decizie pentru ca jucătoarele care vor fi eliminate repede de la primul Grand Slam al anului să aibă posibilitatea de a evolua într-o altă întrecere, adunând astfel trei săptămâni de tenis, la Melbourne.

Restul calendarului WTA pentru sezonul 2021 va fi anunţat din mers, în funcţie de situaţia epidemiologică.

CITEŞTE ŞI:

Halep s-a sucit: Simona a renunţat la turneul de la Abu Dhabi! Când va reveni pe teren

Calendarul WTA pentru începutul sezonului 2021

*Turneul de la Abu Dhabi (5-13 ianuarie)

*Calificările de la Australian Open, la Dubai (10-13 ianuarie)

*Două turnee WTA 500, la Melbourne (31 ianuarie - 7 februarie)

*Australian Open (8-21 februarie)

*Turneu WTA 500, la Melbourne (15-21 februarie)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite