Halep şi Radwanska îi critică pe organizatorii de la Roland Garros: „Nu se poate juca aşa!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Agnieszka Radwanska şi Simona Halep i-au criticat pe organizatorii turneului de la Roland Garros, care au permis disputarea unor meciuri în condiţii de ploaie.

Agnieszka Radwanska, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, i-a criticat pe organizatorii turneului de la Roland Garros, care au permis disputarea unor meciuri în condiţii de ploaie, marţi, după eliminarea în optimi în faţa bulgăroaicei Ţvetana Pironkova, informează L'Equipe.

"Sunt surprinsă şi furioasă că a trebuit  joc pe ploaie. Nu este un turneu de 10.000 de dolari, este un Grand Slam. Cum puteţi permite să se joace pe ploaie? Nu am putut juca în aceste condiţii. Cred că nu se acordă importanţă lucrurilor pe care le credem. Probabil se ocupă cu altceva. Sunt nervoasă. Nu pot continua să joc aşa, nu sunt în stare bună pentru asta", a declarat Radwanska.

Sportiva poloneză a afirmat că ultima oară a jucat în ploaie în urmă cu zece ani. "Am fost operată la încheietura dreaptă în urmă cu mai mulţi ani, iar să joc cu aceste mingi, pe acest gen de teren a fost aproape imposibil. Am încercat. Poate că jocul meu nu a fost la fel de bun ca atunci când am început turneul, dar nu ar fi trebuit să se petreacă aşa ceva. Nu trebuia să jucăm pe ploaie. De ce? Mai sunt destul zile de turneu. Care este problema? Mingea devine atât de grea după câteva lovituri, este alunecos, totul era greu. Ce puteam face? Ultima oară când am jucat pe ploaie a fost acum zece ani. Nu a fost o decizie bună să ne pună să jucăm", a adăugat Radwanska.

Agnieszka Radwanska, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost şi ea afectată de numeroasele întreruperi ale partidelor de la Roland Garros din cauza ploii, ca Simona Halep, poloneza fiind învinsă, cu scorul de 2-6, 6-3, 6-3, de bulgăroaica Ţvetana Pironkova, locul 102 WTA, în optimi,

Radwanska a condus duminică seară, cu 6-2, 3-0, când ploaia a oprit partida. Marţi, la reluarea meciurilor, Pironkova a reuşit să câştige şase ghemuri la rând şi să egaleze la seturi. Apoi meciul s-a întrerupt din nou şi la reluare bulgăroaica a câştigat încă patru ghemuri la rând, 4-0 în decisiv, impunându-se în cele din urmă cu 6-3, după două ore şi 12 minute de timp efectiv de joc.

În aceeaşi situaţie cu sportiva poloneză a fost Simona Halep, care a condus duminică seară cu 5-3, dar marţi Samantha Stosur a întors partida şi a obţinut victoria cu 7-6 (0), 6-3, scrie news.ro.

"Nu pot comenta condiţiile. Nu am cuvinte. A fost imposibil să joci, în opinia mea. Şi să joci meciuri de tenis în ploaie mi se pare puţin prea mult. Dar toată lumea a fost în aceeaşi situaţie, iar cea mai puternică a câştigat astăzi", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite