Simona Halep a învins-o în premieră pe Laura Siegemund şi s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roma. Cu cine va juca mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep  FOTO Guliver / Getty Images / Michael Steele
Simona Halep  FOTO Guliver / Getty Images / Michael Steele

Simona Halep, cap de serie numărul 6 şi locul 4 WTA, s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma, după ce a învins-o în premieră pe Laura Siegemund (Germania), poziţia 32 în ierarhia mondială, în turul doi al competiţiei.

Halep s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după o oră şi 40 de minute. Primul set a fost unul echilibrat până la 4-4, cele două jucătoare reuşind câte două break-uri fiecare. La 4-4, Halep şi-a câştigat lejer serviciul, iar apoi a concretizat a doua minge de set pe serviciul lui Siegemund, a relatat News.ro. 

Setul al doilea a început în forţă pentru jucătoarea din Constanţa, care a reuşit un break şi a condus cu 2-0. Imediat, Siegemund a reuşit rebreak-ul, dar Halep şi-a continuat jocul bun şi a ridicat scorul la 4-1. A urmat o nouă perioadă mai slabă în jocul româncei, care şi-a cedat serviciul, iar germana s-a apropiat la 4-3. În acest moment, Halep a cerut intervenţia antrenorului Darren Cahill. Sfaturile australianului au ajutat-o pe Halep care a reuşit imediat break-ul, dar pe serviciul propriu a ratat două mingi de meci şi Siegemund a reuşit rebreak-ul. Ultimul ghem al meciuluii a fost unul disputat, iar Halep a reuşit să fructifice al cincea minge de meci şi să se impună cu 6-4, 6-4. Simona Halep, care săptămâna trecută s-a impus la Madrid Open, a fost învinsă, la 29 aprilie, cu scorul de 6-4, 7-5, de Laura Siegemund, în semifinalele turneului de la Stuttgart, în a doua lor partidă directă. Anul trecut, în optimi, tot la Stuttgart, jucătoarea germană s-a impus şi mai clar, cu scorul de 6-1, 6-2. 

Jucătoarea rusă de tenis Anastasia Pavliucenkova, favorită 12 şi locul 17 WTA, va fi adversara Simonei Halep, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Anastasia Pavliucenkova a învins-o pe Anastasija Sevastova (Letonia), poziţia 18 în clasamentul mondial, scor 7-6 (4), 6-2, după o oră şi 33 de minute. În întâlnirile directe, Halep o conduce pe Pavliucenkova, scor 6-0, ultima întâlnire datând din 2015 de la Wuhan.

Simona Halep dezvăluie secretul victoriei cu Laura Siegemund: "Asta am făcut!"

Intervenţie decisivă a lui Darren Cahill în meciul Simonei Halep cu Laura Siegemund

Vezi AICI rezumatul VIDEO al meciului dintre Simona Halep şi Laura Siegemund

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite