Gigi îl sfidează pe „Reghe“ după primul eşec în 2013: „Gata cu experimentele! Aduc eu un fundaş dreapta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Bandalovski (nr. 11) a jucat împotriva Stelei în 2011
Ivan Bandalovski (nr. 11) a jucat împotriva Stelei în 2011

Becali a lăudat jocul echipei după înfrângerea cu Celtic, scor 1-2, dar a anunţat că vrea să aducă un fundaş dreapta bulgar, Ivan Bandalovski, deşi antrenorul îl preferă pe brazilianul Rafael Cruz.

La nouă zile după startul pregătirilor în 2013, Steaua a disputat primul test al iernii, unul destul de tare. Adversara s-a numit Celtic, liderul din prima ligă scoţiană şi formaţie calificată în optimile Ligii Campionilor. 

Primul „11“ trimis pe teren de Laurenţiu Reghecampf a scos la iveală mai multe strategii ale tehnicianului. În primul rând, s-a văzut că principala grijă a tehnicianului e „dubla“ cu Ajax (14 şi 21 februarie), şi nu returul Ligii I, programat să înceapă în ultimele zile ale lunii februarie sau chiar în martie, în funcţie de starea vremii.

Tocmai de aceea, Tănase, titular în mod normal, a fost lăsat pe bancă, deoarece e suspendat pentru meciul tur cu Ajax. În locul lui „Dodel“, Chipciu a început ca mijlocaş stânga. Cum această mutare l-a scos pe fostul braşovean din cărţi pentru postul de fundaş dreapta, „Reghe“ a recurs la un experiment, în absenţa lui Rafael Cruz. 

Brazilianul adus să acopere punctul nevralgic al echipei n-a putut evolua, fiind în urma cu pregătirea fizică. Astfel, Prepeliţă a fost încercat fundaş dreapta. Experimentul a eşuat însă, iar ambele goluri ale lui Celtic au venit după centrări de pe dreapta. Prepeliţă a şi fost schimbat cu Pârvulescu, după o oră de joc.

Becali a răbufnit

Văzând ce s-a întâmplat cu Celtic, Gigi Becali a promis că va lua măsuri. „Prepeliţă şi Pârvulescu nu mai joacă niciodată pe dreapta! Acolo va juca fie Rafael Cruz, fie Bandalovski. Bulgarul mi-a plăcut de când am jucat noi cu ŢSKA Sofia, în 2011, în Liga Europa. Ne-a driblat de ne-a înnebunit. În plus, centrează foarte bine. Dacă Rafael Cruz nu va confirma, atunci îl iau imediat pe Bandalovski pe care mi l-a recomandat şi Victor Becali. Meme şi Reghe insistă pentru Cruz, dar eu îl vreau pe bulgar“, a spus patronul Stelei. 

Ivan Bandalovski (26 de ani) e căpitanul celor de la ŢSKA Sofia şi fundaş dreapta de meserie. El e cotat la 1.300.000 de euro de siteul transfermarkt.co.uk. 

Jocul are consistenţă

Vestea bună pentru stelişti e că echipa scârţâie doar în flancul drept al apărării. În rest, jocul şi-a păstrat consistenţa, la fel ca în prima parte a sezonului. Acest lucru s-a văzut şi în amicalul cu Celtic în care roş-albaştrii au avut multe ocazii de gol, iar Nikolici, autorul reuşitei steliste, a fost în mare formă.

„Celtic a bătut, dar noi am jucat un fotbal mai frumos decât ei. Am avut bară, am avut ocaziile mai mari. Am jucat spectaculos şi am arătat un fotbal de calitate“, şi-a început patronul analiza. 

Chiar dacă noile achiziţii, Cruz şi Tatu, n-au evoluat, Becali e convins că revenirea ultimului va creşte forţa echipei. „Cea mai mare îmbunătăţire se va vedea în atac, acolo unde l-am adus pe Tatu. O să joace cu Rusescu, mai fac cu schimbul în atac, unul în spatele celuilalt. O să vedeţi atunci ce forţă ofensivă o să fim“, a spus latifundiarul.

Steaua e o echipă puternică. Are fotbalişti de calitate şi a jucat un fotbal în viteză care ne-a chinuit, mai ales în prima repriză.  Johan Mjallby fundaş Celtic

Steaua în amicalul cu Celtic

Tătăruşanu - Prepeliţă (Pârvulescu 60), Szukala (Gardoş 46), Chiricheş (D. Bratu 75), Latovlevici - Bourceanu, Pintilii (Filip 68) - Ad. Popa (M. Costea 63), Rusescu (I. Roşu 79), Chipciu (Cr. Tănase 46) - Nikolici (Rocha 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Nu scapă de golgheterul lui Ajax

Presa olandeză a scris, zilele trecute, că Siem de Jong, căpitanul şi golgheterul lui Ajax poate pleca la Newcastle până la „dubla“ cu Steaua. Totuşi, managerul mijlocaşului, Louis Laros, a infirmat această posibilitate. „N-a existat niciun contact între Ajax şi vreun alt club pentru Siem. Jucătorul va rămâne la Amsterdam până la finalul sezonului şi numai o răsturnare nebună de situaţie poate schimba lucrurile“, a declarat Laros.

Cu cine mai joacă Steaua la Marbella

*18 ianuarie: FC Basel (locul 2, prima ligă din Elveţia)

*21 ianuarie: Ferencvaros (locul 6, prima ligă din Ungaria)

*23 ianuarie: Dinamo Kiev (locul 3, prima ligă din Ucraina)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite