Gabi Torje Magnificul. Cum a intrat românul în istoria lui Konyaspor. Ce-au făcut în weekend ceilalţi internaţionali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împrumutat de Udinese un sezon la Konyaspor, Gabi Torje (24 de ani) şi-a regăsit pofta de gol în Turcia. A reuşit un gol spectaculos sâmbătă, în faţa celor de la Balikesirspor (2-0), chiar primul marcat pe noul arenă a „alb-verzilor“.

 Patru sezoane, patru echipe diferite. Şi prestaţii pe o pantă descendentă. După împrumuturi în Spania, la Granada şi Espanyol, cei de la Udinese l-au trimis pe Torje la Konyaspor. Unde românul pare a-şi fi găsit în sfârşit forma. Startul noii ediţii de campionat din Turcia a fost perfect. 

După ce-a înscris la debut, în prima etapă, în eşecul din deplasare, cu Eşkisehirspor (1-2), mijlocaşul român a recidivat în etapa secundă. Motivat, probabil, după ce-a fost lăsat pe Piţurcă doar pe bancă la Pireu, până în prelungirile partidei cu Grecia. 

La inaugurarea noii arene a lui Konyaspor, Torje a deschis scorul în minutul 29 al partidei cu Balikesirspor: „foarfecă“  laterală de la 20 de metri şi „golul etapei“, pentru presa turcă. 

VIDEO Stranierul român al weekendului e Gabriel Torje, autorul unui gol fantastic în Turcia

La final s-a încheiat 2-0 pentru Konyaspor, o grupare care are ambiţii europene în acest sezon (ediţia trecută a încheiat abia pe locul 11). „Sunt fericit că am câştigam şi pentru că am intrat în istoria acestei echipe. Stadionul e foarte frumos“, a declarat Torje, după meciul încheiat ca integralist. 

image

Stadion în formă de minge

Noua arenă a lui Konyaspor a fost inaugurată cu prilejul partidei din acest weekend. Are o capacitate de 42.000 de locuri, iar construcţia a durat în jur de doi ani. Cu costul a 100 de milioane de euro a ieşit un stadion ultramodern, total acoperit, cu 3.500 de locuri de parcare, din care 500 în subteran, 54 de loje şi 14 intrări pentru fani. Designul exterior aduce cu faţetele de pe o minge de fotbal şi e vopsit în alb-verde, culorile echipei. Arena este deţinută de municipalitatea din Konya şi înlocuieşte vechiul stadion, Konya Ataturk, construit în 1950, cu doar 22.000 de locuri. 

  • Marica, accidentat 

Pentru Ciprian Marica, weekendul n-a adus veşti prea bune. Celălalt român de la Konyaspor s-a accidentat chiar înaintea partidei cu Balikesirspor, la un antrenament. Atacantul a resimţit dureri la genunchiul drept, după o lovitură, iar echipa medicală a „alb-verzilor“ l-a trimis în Germania, la Herne, pentru investigaţii mai amănunţite. 

  • A marcat şi Bogdan Stancu 

După victoria din Grecia, şi Bogdan Stancu şi-a marcat revenirea la campionatul turc cu un gol, primul din noul sezon. Atacantul lui Genclerbirligi a deschis scorul în minutul 19 al partidei de pe teren propriu cu Bursaspor, dar oaspeţii au întors rezultatul şi au câştigat cu 2-1, după reuşitele lui Volkan Şen (54) şi Fernandao (69). Ex-stelistul a fost integralist şi a văzut şi un cartonaş galben, în prelungirile primei reprize. Tot la gazde, Liviu Antal a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 67, dar fără mari reuşite. 

  • Chiricheş, criticat

În etapa a patra din Anglia, Vlad Chiricheş a fost titular în garnitura lui Tottenham, în egalul din deplasare cu Sunderland (2-2), grupare la care Pantilimon a rămas doar pe bancă. Fundaşul român a jucat toate cele 90 de minute, dar evoluţia sa a fost criticată de redactorii site-ului caughtoffside.com: „În mod clar, a fost cea mai slabă verigă din linia de patru fundaşi ai lui Spurs“. Florin Gardoş încă n-a debutat la Southampton, fiind doar rezervă nefolosită în victoria de pe teren propriu cu Newcastle (4-0). 

  • Maxim, pe final cu Bayern

În runda a treia din Germania, Stuttgartul lui Alexandru Maxim a evoluat în deplasare, chiar în fieful campioanei Bayern Munchen. Mijlocaşul român a fost însă doar rezervă pe “Allianz Arena” şi a intrat pe teren abia în minutul 81, la 1-0 pentru Bayern. Românul n-a adus prea multe în jocul echipei, iar peste patru minute de la intrarea sa pe teren Ribery a marcat şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru bavarezi. 

Citeşte şi 

INTERVIU Gigi Mulţescu vede partea plină a paharului: „Marica şi Torje vor fi titulari la Konyaspor şi vor câştiga bani frumoşi”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite