FOTO Ajax, aplaudată în picioare de Europa: Imagine şi mesaj superb după meciul încântător făcut la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dusan Tadici, sclipitor la Madrid
Dusan Tadici, sclipitor la Madrid

Ajax şi-a început drumul în acest sezon din Liga Campionilor în luna iulie, în turul II preliminar, trecând, pe rând, de Sturm Graz, Standard Liege şi Dinamo Kiev.

În grupe, olandezii au terminat pe 2, după Bayern, dar fără să piardă vreun meci (trei victorii, trei remize). 

Ajax nu mai trecuse de o fază eliminatorie în Liga Campionilor (excluzând preliminariile!) din sezonul 1996-1997! Atunci, batavii au ieşit din grupe, iar în sferturi au eliminat Atletico Madrid, înainte de a se opri în semifinale, după o „dublă“ cu Juventus. Şi atunci, ca şi acum, calificarea a fost obţinută în returul de la Madrid, scor 3-2, după prelungiri (fusese 1-1 în tur). 

Prin succesul obţinut marţi seară, Ajax a devenit doar a treia formaţie din istorie care a înscris patru goluri pe „Santiago Bernabeu“ în Liga Campionilor. Primele două echipe au fost Bayern (victorie cu 4-2 în 2000) şi Schalke (succes cu 4-3 în 2015). 

Ajax rămâne în cursă pentru a doua triplă (campionat, Cupa Olandei, Liga Campionilor) din istoria clubului, după cea din sezonul 1971-1972. În acest moment, echipa e pe locul 2 în campionat, la cinci puncte de liderul PSV (dar Ajax are un meci mai puţin), iar în Cupa Olandei urmează să joace finala cu Willem II la 5 mai.

După calificarea impresionantă obţinută pe terenul Realului, pe reţelele de socializare a circulat o fotografie cu legenda celor de la Ajax, Johan Cruyff, cel care a purtat numărul 14, aluzie la scorul înregistrat, marţi seară. 

Fotografia a fost însoţită de un citat memorabil al lui Cruyff: „De ce n-ai putea învinge un club mai bogat? N-am văzut niciodată un sac de bani marcând un gol“.

Cruyff
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite