Florin Andone, revelaţia de la Cordoba, vrea la naţionala României. Ce spune secundul Daniel Isăilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Andone. FOTO: Guliver Getty Images
Florin Andone. FOTO: Guliver Getty Images

La o zi după ce-a marcat cel mai rapid gol al sezonului în Spania, Florin Andone (21 de ani) şi-a manifestat interesul de a evolua sub tricolor. Atacantul Cordobei, care a înscris în partida cu Eibar (1-1) după 9,8 secunde, trăieşte în Spania de 10 ani, dar are două meciuri pentru România, la Under 19!

Plecările lui Marica, Torje şi Raţ au făcut ca România să nu mai aibă niciun fotbalist în prima ligă spaniolă, la începutul acestui sezon. 

Şi-a descoperit unul, întâmplător, la jumătatea lui: Florin Andone (21 de ani), de la Cordoba, o grupare micuţă din oraşul cu acelaşi nume din Andaluzia.

Ajuns în Spania în urmă cu un deceniu, după mama plecată la muncă în Castellon, o provincie unde există o puternică comunitate românească, Andone a început fotbalul la 15 ani. 

La Cordoba a sosit în vara trecută, iniţial la echipa secundă, dar golurile marcate acolo l-au impresionat pe sârbul Miroslav Dukici, antrenorul primei echipe, care i-a oferit o şansă. Una de care românul a ştiut să profite. 

Pe 17 decembrie, a marcat la debutul la Cordoba, într-un meci cu Granada, din Cupa Regelui, iar de atunci nu se mai opreşte. Gol şi la debutul în campionat, pe 5 ianuarie, tot în faţa celor de la Granada, şi încă o reuşită istorică, sâmbătă, cu Eibar (1-1), după 9,8 secunde, cea mai rapidă din Spania, în acest sezon. Nu mai miră că Andone e omul momentului pentru echipa nou-promovată în prima ligă, care are drept obiectiv salvarea de la retrogradare. 

„Sunt foarte mulţumit de încrederea primită aici, m-am integrat foarte bine. Am trei ani de contract cu Cordoba, am semnat vara trecută. Vreau să joc cât mai mult, voi munci pentru asta. Antrenorul e mulţumit de mine, dar îmi spune că nu mă relaxez şi să menţin ritmul“, a declarat Florin Andone, la emisiunea „El Larguero“, de la Cadena Ser. 

„Nu vreau să-mi iau cetăţenia spaniolă“

Deşi e în Spania de 10 ani, Florin Andone n-a uitat de unde a plecat. E mândru că e român, dar la fel ca mulţi alţi compatrioţi plecaţi să-şi găsească un viitor mai bun în afară susţine că nu s-ar mai întoarce în ţară. Visul său, ca fotbalist? Să evolueze sub tricolor. 

„Spania e ca şi ţara mea, aici joc fotbal, aici am făcut şcoala de la 12 ani, aici am prieteni, sunt foarte mulţumit. Dacă nu era numele meu, sau n-aş zice eu că sunt român, n-ar şti nimeni! Visul meu e să joc la naţionala României, sunt român şi nu am intenţia de a-mi lua cetăţenia spaniolă. În Spania oricum e imposibil să joc la naţională, la nivelul la care e naţionala. Totuşi, Spania este casa mea, nu mă văd locuind în România“, a mai spus Andone, pentru Cadena Ser. 

„Îl monitorizăm pe Andone“

Interesant este că în 2012 Florin Andone chiar a jucat pentru naţionala României, dar la Under 19. Atacantul a fost rezervă şi a intrat după minutul 60, fără mari realizări, în partidele cu Serbia (0-3) şi Germania (1-1), în prelungirile celei cu nemţii fiind eliminat, pentru cumul de cartonaşe. 

Contactat de „Adevărul“, Daniel Isăilă, unul dintre secunzii de la naţionala României, a lăsat de înţeles că Andone ar putea fi selecţionat. „Nu doar Florin Andone, dar orice jucător român care evoluează bine ar putea ajunge la naţională. Îl urmărim şi pe el, îl monitorizăm, iar dacă Nea Puiu (n.r. - Anghel Iordănescu) va decide, atunci va fi chemat“, a declarat Isăilă. 

Al patrulea cel mai rapid gol din istoria Spaniei

Reuşita lui Andone din meciul cu Eibar este cea mai rapidă din istoria echipei Cordoba, cea mai rapidă din actualul sezon şi a patra din istoria primei ligi spaniole, după cele ale lui Joseba Llorente (7,3 secunde), Seydou Keita (7,6) şi Dario Silva (8,0). În plus, în actualul sezon, în primele cinci ligi din Europa un singur jucător a înscris mai repede, Karim Bellarabi, de la Leverkusen, care în august 2014 a marcat, împotriva lui Dortmund (2-0), cel mai rapid gol din istoria Bundesligii, după doar nouă secunde! 

3 goluri în 5 meciuri are Florin Andone pentru Cordoba, în toate competiţiile

Vezi şi

VIDEO Românul Andone, cea mai rapidă reuşită în prima ligă din Spania: Gol în secunda 9, în meciul cu Eibar! Piovaccari, eliminat după o ciocnire cu Andone

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite