Faraonul Gyeneş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul s-a impus în premieră într-o probă specială a unei etape din Campionatul Mondial de rally-raid. Emanuel Gyeneş a reuşit să câştige marţi etapa a treia a Raliului Faraonilor, care a avut loc între localităţile Baharija şi Sitra, pe un traseu de 390 kilometri.

 Victorie spectaculoasă a unui român pe tărâmul faraonilor. Cel mai promiţător pilot român, Emanuel Gyeneş, a impresionat în etapa a treia a Raliului Faraonilor, pe care a izbutit să o câştige fără drept de apel.

“Mani”, care a concurat pe o motocicletă KTM, a fost cronometrat cu timpul de 4 ore 26 de minute, fiind urmat de un alt pilot al echipei braşovene Vectra Racing Team, francezul David Casteau, care a terminat cursa în 4 ore, 31 de minute şi 38 de secunde.

Pilotul sătmărean se afla la prima reuşită din carieră într-o probă specială a unei etape din Campionatul Mondial de rally-raid. Tot în etapa a treia, Marcel Butuză a terminat pe poziţia a zecea, în timp ce un alt român, Alex Gârbacea, s-a clasat pe locul 12. După etapa de marţi, francezul David Casteau se afla pe prima poziţie, urmat de olandezul Frans Verhoeven. Gyeneş se afla pe patru, în timp ce Marcel Butuză ocupa poziţia a 11-a.

Are experienţă în Raliul Dakar

Pentru “Mani” Gyeneş victoria în etapa a treia a Raliului Faraonilor nu poate fi considerată chiar întâmplătoare. La 23 de ani, sătmăreanul este unul dintre piloţii români de mare perspectivă. Pe lângă campionatele naţionale de endure cross pe care le-a dominat fără probleme, Emanuel şi-a dovedit calităţile de pilot în 2007, atunci când a participat la Raliul Dakar.

Aflat în premieră la celebra întrecere, sătmăreanul a reuşit să termine cel mai greu rally-raid din lume pe locul 46 la general şi pe locul 9 în clasamentul debutanţilor. O performanţă excelentă pentru pilotul român de la KTM, care a fost văzut atunci ca o viitoare mare speranţă. Iar rezultatele obţinute în ultima vreme de Many au arătat că încrederea acordată nu a fost în zadar, Gyeneş având şanse mari să devină unul dintre piloţii cu nume în circuitul mondial. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite