EXCLUSIV Ilie Năstase despre cazul Djokovici: „Ce? Pe mine m-a apărat cineva?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Năstase a câştigat US Open în 1972
Ilie Năstase a câştigat US Open în 1972

Fostul lider mondial, aflat în Turcia, a oferit un prim comentariu despre incidentul care a făcut înconjurul lumii, duminică seară.

Novak Djokovici (1 ATP), neînvins în 2020 până la partida care i-a adus descalificarea de la US Open, a ratat şansa de a câştiga al 18-lea Grand Slam din carieră din cauza unui gest necugetat.

Ce-i drept, sârbul de 33 de ani a avut şi mare ghinion, pentru că, în mod clar, n-a intenţionat să o lovească pe femeia aflată pe marginea terenului. Mingea trimisă de el s-a dus însă exact în gâtul ei şi, cum s-ar spune acum, restul e istorie. 

Incidentul a fost şi e analizat de nume mari din lumea tenisului, precum Matsa Wilander, Alex Corretja sau Darren Cahill. Toţi au convenit că descalificarea lui Djokovici a fost regulamentară, chiar dacă elementul de intenţie a lipsit în gestul lui Novak. De aceeaşi părere a fost şi fostul lider mondial, Ilie Năstase (74 de ani).

Contactat de „Adevărul“, „Nasty“, care, la rândul său, era un jucător vulcanic, n-a dorit să-l apere pe Novak sau să găsească justificări pentru gestul lui. „Ce? Pe mine m-a apărat cineva când am făcut ceva? Nu m-a apărat nimeni!“, ne-a spus Năstase.

„Eu n-am văzut meciul, că sunt în Turcia. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Ştiu că Djokovici a fost descalificat că a lovit o femeie cu o minge. Acum, nu ştiu dacă a existat intenţie sau nu. Dar decizia descalificării e corectă. Dacă astea sunt regulile acum...Ce facem? Comentăm regulile? Fiecare plăteşte pentru ce face şi asta s-a întâmplat şi în cazul lui Djokovici“, a adăugat primul lider ATP din istorie.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Incident şocant la US Open: Djokovici, descalificat după o decizie incredibilă

Djokovici, mesaj viral după descalificarea de la US Open: Ce a scris despre decizia americanilor

Lumea tenisului, în stare de şoc după descalificarea lui Djokovici: Ce spun specialiştii

Djokovici, gest sfidător: Ce a făcut după ce americanii l-au descalificat de la US Open

Djokovici, descalificat şi amendat: Sârbul pierde o sumă uriaşă! Anunţul organizatorilor

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite