Emma Răducanu vorbeşte română cu un accent simpatic: Dialog surprins la US Open VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raducanu

Puştoaica de 18 ani, care reprezintă Marea Britanie, e născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică. Chiar şi aşa, Emma se descurcă bine în română.

Emma Răducanu (150 WTA) are un US Open foarte bun, la debutul ei în această competiţie. „Adevărul“ a scris despre parcursul jucătoarei din Marea Britanie aici, după ce aceasta a avansat în turul II, marţi seară.

La finalul primului meci câştigat pe tabloul principal de la Flushing Meadows, Emma a fost felicitată de fanii ei români aflaţi în tribune. Potrivit Eurosport, care transmite US Open, Emma le-a mulţumit suporterilor în limba română, scurtul dialog fiind surprins de camere, după cum se poate vedea mai jos:

Cine e Emma Răducanu?

Emma e născută în Canada, ca şi Bianca Andreescu, o altă jucătoare de origine română care făcea senzaţie acum câţiva ani în tenisul mondial.

Emma Răducanu s-a mutat însă cu părinţii săi în Kent, Anglia, când avea doi ani, iar de câţiva ani beneficiază de sprijinul federaţiei britanice de tenis, care a văzut un mare potenţial la ea.

Tatăl său e român, iar mama chinezoaică, ambii cu studii universitare.

„Bunica mea, mamaia, locuieşte încă în centrul Bucureştiului. O vizitez de câteva ori pe an, stau cu ea. Chiar e frumos. Ca să fiu sinceră, îmi place mâncarea (n.r. românească). Adică, mâncarea e incredibilă! Şi gătitul bunicii mele e, de asemenea, ceva special. Am legături cu Bucureştiul”, le-a mărturisit Emma Răducanu jurnaliştilor britanici. 

Deşi îi place foarte mult de Ana Ivanovic, fosta elevă a antrenorului său, Nigel Sears, cele două sportive de la care se inspiră tânăra jucătoare sunt Simona Halep şi Na Li.

 „O apreciez cu adevărat pe Simona Halep datorită mişcării sale. Cred că şi dacă am un joc bun şi o mulţime de lovituri puternice, aş vrea să am mai mult din condiţia fizică şi viteza Simonei Halep“, a declarat Emma Răducanu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite