După modelul Puiu Iordănescu la Sevilla. Bojana Popovici revine pe teren după patru ani de pauză şi promite că-i va face zile fripte Cristinei Neagu, pe 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele opt reprezentative feminine de handbal din Europa care participă la Jocurile Olimpice îşi testează forţele în cursul acestei săptămâni. Echipele participă la două turnee amicale, care se dispută în această săptămână la Ulstein (Norvegia) şi Eindhoven (Olanda).

România va juca astăzi în Norvegia, contra ţării gazdă, începând cu ora 20.30, urmând ca duminică să întâlnească o altă adversară cu care se va confrunta şi în Grupa A a turneului olimpic, Spania, de la 16.45. Tot la Ulstein va fi prezentă şi Franţa, adversară în compania căreia România va evolua sâmbătă, de la 18.15. La Eindhoven sunt fi prezente Olanda, Rusia, Muntenegru şi Suedia, turneul debutând încă de marţi. În echipa muntenegreană, o altă adversară importantă a României la Rio, a revenit Bojana Popovici, în vârstă de 37 de ani, după patru ani de la retragerea oficială. Mamă a doi copii, Bojana a fost în ultima vreme team-manager la echipa unde evoluează şi Cristina Neagu, Budućnost Podgorica. 

„Jocurile Olimpice reprezintă o competiţie specială. Ediţia de la Londra şi-a lăsat amprenta asupra mea şi la acel moment am zis că doar Jocurile Olimpice mă pot motiva să retrăiesc ceva atât de impresionant. În decembrie mi s-a cerut să încep să mă antrenez, dar nu am putut din cauza obligaţiilor pe care le am ca mamă. Presiunea a devenit mai puternică în aprilie şi mai, în special din partea jucătoarelor, iar ţinând cont de forma în care eram, am realizat că nu este imposibil. Am decis să revin, mi-am dat o şansă şi cu siguranţă aş fi regretat dacă nu o făceam. Sunt sigură că nu voi avea probleme musculare, doar nu voi juca câte 60 de minute pe meci. Vreau aurul, visez să îl câştig”, a declarat jucătoarea care are şase Ligi ale Campionilor în palmares.

De remarcat că Bojana Popovici nu s-a legitimat la nicio echipă de club înaintea acestei competiţii, ea urmând să joace direct în tricoul naţionalei, doar la Jocurile Olimpice, după patru ani de la ultimul ei joc oficial. 

Comparativ, Anghel Iordănescu, care era antrenor secund la Steaua Bucureşti în 1986, fiind relegitimat ca jucător şi intrând pe gazon direct în finala Cupei Campionilor Europeni la fotbal, disputată în compania echipei FC Barcelona, la Sevilla. Iordănescu n-a jucat niciun meci oficial între 1984 şi 1986, când s-a produs revenirea, iar după finală s-a retras definitiv, devenind antrenor principal la Steaua. 

La Jocurile Olimpice de la Rio, cele 12 echipe participante au fost împărţite astfel: Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru, România şi Norvegia, în Grupa A, respectiv Coreea de Sud, Argentina, Suedia, Rusia, Olanda şi Franţa, în Grupa B. După jucarea partidelor din cele două grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale. Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite