Duelul giganţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sferturi, cel mai titrat tehnician din Europa de Est, Mircea Lucescu, va da piept  cu cel mai în vogă antrenor al momentului, Josep Guardiola. De ce s-a temut mai mult antrenorul „extratereştrilor“ n-a scăpat! Barcelona va întâlni Şahtior Doneţk pentru a şasea oară cu Mircea Lucescu pe bancă!

Ca români, ne-am fi dorit ca adversară pentru Şahtior mai degrabă Schalke sau Tottenham. Soarta însă, sau, mai bine zis, mâna lui Gary Lineker, a scos FC Barcelona în calea românilor de la Doneţk în sferturile Ligii Campionilor.

Messi, adversarul direct al lui Raţ!

„E poate cea mai bună echipă la ora actuală, practică cel mai bun fotbal şi pare de nebătut, dar avem şi noi şansa noastră", a spus, după aflarea adversarului, Răzvan Raţ. Sub această minimă speranţă, se ascunde însă şi un dram de optimism. „Putem scoate un 1-1 pe «Camp Nou» şi un 0-0 la Doneţk şi aşa să eliminăm Barcelona", mai spune fundaşul român, care-l va avea ca adversar direct pe actualul „Balon de Aur", Lionel Messi.

Lucescu avertizează Barcelona

Mircea Lucescu este ceva mai încrezător înaintea „dublei" cu „extratereştrii" lui Josep Guardiola. Poate că „Il Luce" se bazează şi pe faptul că tehnicianul spaniol admisese că singurul adversar pe care nu şi-l doreşte e Şahtior. „Guardiola ştie foarte bine de ce a spus asta. A avut trei meciuri cu noi şi toate au fost foarte grele", a afirmat Lucescu.

Acesta a primit şi o sancţiune ieri: a fost amendat de federaţia ucraineană cu suma de 5.000 de dolari. Motivul? N-a participat la conferinţa de presă de după meciul din etapa trecută, pierdut în campionat cu scorul de 1-0 în faţa celor de la Karpatîi Lvov.

Chivu, împotriva lui Deac

Sferturile Ligii vor programa şi un duel între români, Interul lui Cristi Chivu urmând a întâlni echipa lui Ciprian Deac, Schalke 04. Fostul mijlocaş al CFR-ului ar putea fi surpriza pregătită de noul tehnician al nemţilor, Ralf Rangnick, în „dubla" cu campioana Europei.

Englezii, în semifinale

Cea mai interesantă confruntare a acestei faze se anunţă a fi cea dintre Chelsea şi Manchester United. Reeditarea finalei din 2008, câştigată de „diavoli" cu 6-5 la penalty-uri, după 1-1 în timpul regulamentar, va asigura Angliei un loc în semifinale.

Revanşa lui Van der Vaart

Dacă trece de Şahtior, Barcelona ar putea întâlni, în semifinale, Real Madrid. Până acolo însă, „galacticii" au de trecut testul Tottenham. Cel mai motivat din tabăra londoneză va fi, indiscutabil, olandezul Rafael van der Vaart, care a plecat pe uşa din dos de la Real în 2010. 

"Şahtior e cea mai bună echipă în acest sezon de Ligă, iar Mircea Lucescu este un vulpoi bătrân, care ştie foarte mult fotbal. Ne dezavantajează că jucăm returul la Doneţk. "
Josep Guardiola,
antrenor FC Barcelona

"Aş fi preferat o echipă din Anglia. Nu e imposibil să ajungem în semifinale. Barcelona e o forţă ofensivă, dar în faţa lor te poţi apăra cu inteligenţă."
Mircea Lucescu
antrenor Şahtior Doneţk

FC Barcelona

-Locul 1 în Spania, cu 75 de puncte din 28 de meciuri
-Valoarea lotului: 541,6 milioane de euro
-Vedetă: Messi, 100 de milioane de euro
-Buget: 428 de milioane de euro
-Bilanţ în acest sezon al Ligii: 5 victorii, 2 egaluri, 1 eşec

Şahtior Doneţk

-Locul 1 în Ucraina, cu 55 de puncte din 21 de meciuri
-Valoarea lotului: 148,5 milioane de euro
-Vedetă: Darijo Srna, 16 milioane de euro
-Buget: 100-150 de milioane de euro
-Parcurs în acest sezon al Ligii: 7 victorii şi 1 eşec

Liga Campionilor

Sferturi

1. Real Madrid - Tottenham
(5 şi 13 aprilie)
2. Chelsea - Manchester United
(6 şi 12 aprilie)
3. Barcelona - Şahtior Doneţk
(6 şi 12 aprilie)
4. Inter Milano - Schalke 04
(5 şi 13 aprilie)

Semifinale

1. Învingătoare sfert 4 - învingătoare sfert 2
2. Învingătoare sfert 1 - învingătoare sfert 3
*turul şi returul sunt programate la 26-27 aprilie şi 3-4 mai
**finala se va juca la 28 mai pe stadionul Wembley, din Londra

Liga Europei

Sferturi

1. FC Porto - Spartak Moscova
2. Benfica - PSV Eindhoven
3. Villarreal - Twente
4. Braga - Dinamo Kiev
*turul şi returul sunt programate la 7 şi 14 aprilie

Semifinale

1. Învingătoare sfert 4 - învingătoare sfert 2
2. Învingătoare sfert 1 - învingătoare sfert 3

*turul şi returul sunt programate la 28 aprilie şi 5 mai
**finala se va juca la 18 mai pe stadionul Aviva, din Dublin

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite